• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 29 °C

Mersin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, "Çevreci Tesis Ödülü" aldı

Mersin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, "Çevreci Tesis Ödülü" aldı
Mersin genelindeki yaklaşık 800 sağlık kuruluşunun tıbbi atıklarının toplanarak sterilizasyonunun gerçekleştirildiği Mersin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, ‘Çevreci Tesis’ ödülü aldı.

Haber Merkezi - Sağlıklı çevrelerin oluşturulması için şehirlere öncülük eden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin teşebbüsüyle 2013 yılında başlatılan ve örnek işletmeleri cesaretlendirmek amacıyla verilen Çevreci Tesis Ödülleri ikinci kez sahiplerini buldu.

Teknik ve idari şartnameleriyle şekli belirlenerek İNTE A.Ş.’ye ihale edilen, projelendirilmesinde, inşaatında ve uygulamasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yönetsel görevi olan Mersin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi de ‘Çevreci Tesis’ ödülüne layık görüldü.

İstanbul’da düzenlenen Ödül Töreni’nde 48 tesis ve 9 organize sanayi bölgesine ödül verildi. Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğe üye belediyelerin temsilcileri, organize sanayi bölgelerinin başkanları ve iş adamları katıldı.

Ödül törenine Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir ve İNTE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Settar Yaltır katılarak, ödülü birlikte aldılar.

Mersin il sınırları içerisinde yaklaşık 800 sağlık kuruluşundan düzenli tıbbi atıklar toplanarak, atıkların Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde sterilizasyonu gerçekleştiriliyor. Böylece tehlikeli sınıfta olan bu tür atıklar ile çevreye ve canlı yaşama olan zararlı etkileri ortadan kaldırılıyor.

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862