• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İçel 24 °C

Mersin Üniversitesi "Cumhuriyet Satranç Turnuvası" sona erdi

Mersin Üniversitesi "Cumhuriyet Satranç Turnuvası" sona erdi
MEÜ'nün Satranç Topluluğu tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Satranç Turnuvası" sona erdi.

Haber Merkezi - Mersin Üniversitesi Satranç Topluluğu tarafından düzenlenen, "Cumhuriyet Satranç Turnuvası" sona erdi. 

Üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenim gören 29 öğrencinin katıldığı turnuva, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleşti.

Turnuva başhakemi Ömer Faruk Ercan gözetiminde, 5 tur üzerinden yapılan turnuva sonunda kadınlarda, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Merve Tufan birinci, Eğitim Fakültesi öğrencisi Semra Kaplan ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Emine Merve Erdal ise üçüncü oldu.

Erkeklerde ise, Mühendislik Fakültesi öğrencisi Gani Ererdem birinci, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Berkay Özdöver ikinci ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Sertaç Altuğ üçüncü oldu. Gani Ererdem, aynı zamanda 2015 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası'nda birinci, Berkay Özdöver ise 2015 Üniversiteler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda dördüncü olmuştu.

Mersin Üniversitesi Satranç Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Sadik İnel, 2015 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası şampiyonu Gani Eren Ererdem'in ve 2015 Üniversiteler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda dördüncü olan Berkay Özdöver'in MEÜ'yü tercih etmelerinin gurur verici olduğunu söyleyerek önümüzdeki yıllar için üniversitenin katılacağı satranç etkinliklerinde daha da umut verici bir durumda olunduğunu kaydetti.

İnel, öğrencilerin stratejik düşünmelerine yol açan satrancı, kampüsün tüm alanlarına yaymayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862