• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İçel 19 °C

Mersin Üniversitesi (MEÜ), yeni eğitim-öğretim yılını törenle açtı

Mersin Üniversitesi (MEÜ), yeni eğitim-öğretim yılını törenle açtı
Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2015-2016 eğitim-öğretim yılını törenle açtı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, üniversite olarak Türkiye’de 14’ncü sırada yer aldıklarını söyledi.

Haber Merkezi - Mersin Üniversitesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını Çiftlikköy Kampüsü ve Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle açtı.

Tören, Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devem eden törene, MEÜ Rektörü Çamsarı’nın yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, eğitimci-yazar ve televizyon programcısı Süleyman Beledioğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Oda Orkestrası’nın da mini bir konser verdiği açılış töreninde konuşan Rektör Çamsarı, 1992 yılında kurulan ve faaliyete geçen MEÜ’nün, eğitim öğretim faaliyetleri ve yaptığı araştırmalarla ülkede öncü konumuna geldiğini vurgulayarak, "Ülkemiz ve bölgemiz ihtiyaçlarına, günümüz bilim ve teknoloji koşullarına göre kendini hergün yenileyerek ivme kazanan Mersin Üniversitesi, son 1 yılda da önemli akademik gelişmelere, yüksek bütçeli projelere, kurumsal düzeyde yeni çalışmalara imza attı" dedi.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE 14’NCÜ SIRADA

MEÜ’nün bir yandan yeni akademik birimlerle ve merkezlerle güçlendiğini, bir yandan da bilimsel ve teknolojik gelişmelerle adından söz ettirdiğini belirten Çamsarı, "Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Projesi, 2015 yılının ilk ayında TÜBİTAK tarafından desteklenen 14 projeden biri olmuştur. İki yıl sürecek proje ile üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitenin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, girişimciliğin desteklenmesi ve üniversitede fikri-sınai hakların yönetilmesi hedeflenmektedir. 2015 yılı içinde TÜBİTAK ve farklı kurumlara 80 adet proje buşvurusu yapılmıştır" diye konuştu.

Mersin Üniversitesi’nin performansının giderek arttığını belirten Çamsarı, "Dünya üniversitelerini sıralama kurumlarından biri olan ODTÜ Enformatik Enstitüsü, URAP Araştırma Labaratuvarı’nın 2014-2015 dünya sıralaması başlıklı 6 adet akademik performans göstergesi baz alınarak hazırlanan raporunda, üniversitemiz Türkiye’deki üniversiteler arasında 14’ncü sırada yer almıştır" şeklinde konuştu.

Tören, eğitimci-yazar ve televizyon programcısı Süleyman Beledioğlu’nun ilk dersi anlatmasıyla sona erdi.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862