• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İçel 24 °C

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Silifke'de öğrencilerle buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Silifke'de öğrencilerle buluştu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Silifke ilçesindeki programı kapsamında Taşucu Mahallesi'ndeki Seyfettin Tatoğlu Ortaokulu ve Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Haber Merkezi - Silifke'deki programında okullara da zaman ayıran Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın ilk durağı Taşucu Seyfettin Tatoğlu Ortaokulu oldu.

Burada önce öğretmenlerle bir araya gelen Çakacak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, "Öğretmenlik mesleğinin, diğer meslekler arasında ayrı bir önemi vardır. Çünkü öğretmenlerin hammaddesi insandır. Sizler çocuklarımızı birçok fedakarlık örneği göstererek yoğurur ve geleceğe hazırlarsınız. Bu nedenle sizler bizim için çok önemlisiniz. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde sizlere büyük görevler düşüyor. Çünkü yaptığınız iş o kadar önemli ki, bazen yetiştirdiğiniz çocuklara söyleyeceğiniz bir söz, onların tüm hayatlarını değiştirebilir. Büyük devletlerin çocuklarının hedefleri de büyük olur" dedi.

Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen ve onlarla sohbet eden Çakacak, ikinci okul ziyaretini de gemi güverte ve yat inşa dalında lise düzeyinde eğitim veren Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gerçekleştirdi.

Okulda düzenlenen veli toplantısına katılan Çakacak, velilere seslenerek, şunları söyledi: "Eğitim ailede başlar, okulda pekiştirilir. Sizler çocuklarınıza okuldaki gibi ders öğretemezsiniz ama çocuklarınızla yakından ilgilenerek onların davranışlarını olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Çocuklarınızla ne kadar ilgilenirseniz, hayalleri o kadar büyük olur ve başarılı olurlar. Unutmayalım ki, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur."

42098110_620x410.jpg

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862