• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 28 °C

Mersin'de başarılı sporculara ödül töreni

Mersin'de başarılı sporculara ödül töreni
MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere 391 bin 560 TL para yardımı yaptı, 2015 Yılı Başarı Ödülleri'ni dağıttı.

Haber Merkezi - Kongre ve Sergi Sarayı'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Mersin İdman Yurdu Başkanı Hüseyin Çalışkan, sporcular, antrenörler ve davetliler katıldı.  

Sunuculuğunu CNN Türk spikeri Emre Tilev'in yaptığı ödül töreninde, terör saldırılarında hayatını kaybedenler ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İşitme engelli davetliler için sahneden işaret dili ile çeviri de yapıldı.

Mersin'i spor alanında büyütmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz şunları söyledi:  "Mersin'i ulusal uluslar arası arenada tanıtmak ve sesini duyurmak istiyoruz. Mersin'i sporun başkenti yapacağımıza söz vermiştik. Ulusal ve Uluslararası spor müsabakaları ile Mersin'in dünyaya tanıtılmasına vesile olduk.

71 amatör spor kulübü ile Mersin'de sporun geliştirmesi için, ilçe belediye başkanları bizlere yeterli alanları gösterdiği taktirde yeni tesisler kurarak Türk sporuna sürekli taze kan sağlayacak olan gençlerimize katkı sağlamayı istiyoruz. Bu amaçla Türkiye'de belediye olarak ilk kez biz böyle büyük organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Ulusal ve Uluslararası sportif organizasyonlarında başarı sağlayan sporcu, antrenörlerimiz ve kulüplerimizi ödüllendirdik." 

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen 13 branştan 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 spor kulübüne takdir belgesi ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Sahneden Mersin İdmanyurdu'nun son 8 maçı kaldığını hatırlatan Tilev, takıma destek çağrısı yaptı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862