• BIST 9489.28
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İçel 26 °C

Mersin'de bisiklet tutkunlarının kara kışta deniz keyfi

Mersin'de bisiklet tutkunlarının kara kışta deniz keyfi
Türkiye üzerindeki Sibirya soğukları etkisini sürdürürken, Mersin ve Adanalı bisiklet tutkunları bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında Mersin’de denize girdi.

Haber Merkezi - Bolkar Bisiklet Grubu ile Adana Bisiklet Topluğu (ABİT) üyesi toplam 25 bisikletli Mersin’in Silifke ve Erdemli ilçesi sahillerinde gruplar halinde pedal çevirip, Akyar Koyu’nda soğuk havaya rağmen deniz keyfi yaşadı.

Bisiklet tutkunlarının ocak ayının ilk haftasında soğukla imtihanı, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri ’Akyar Bisiklet ve Yüzme Şenliği’nde kış ortasında yazdan kalma görüntüler ortaya çıkardı.

"MERSİN’DE HER MEVSİM DENİZE GİRİLİR"

Bisiklet tutkunu olan Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nuzhet Türker, yapılan etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Biz 3 yıldır ocak ayında ’Akyar Bisiklet ve Yüzme Şenliği’ adı altında bir şenlik, bir etkinlik düzenliyoruz. Mersin’den bisikletle Akyar’a kadar geliyoruz. Burada kamp kurup değişik koylarda denize giriyoruz. Bunu mutlaka ocak ayının ilk haftasında yapıyoruz. Bu yıl Adana’dan da arkadaşlarımız bize katıldı. Mersin’de yaz, kış, sonbahar her mevsim denize girebilirsiniz" dedi.

"ÇOK SOĞUK AMA KEYİFLİ"

Mersin Üniversitesi öğrencisi Şerif Yalta da etkinliğe ilk kez katıldığını belirterek, "Çok soğuktu. Deniz sıcaktı ama dışarısı çok soğuk. İlk kez katıldım, bundan sonraki yüzme şenliklerine mutlaka katılacağım. Çok soğuk ama keyifliydi. Dışarısı soğuk deniz sıcak olunca insanın dışarı çıkası gelmiyor" diye konuştu.

Adana Bisiklet Topluğu (ABİT) Üyesi Tayyar Karadaş ise "Çok güzel sahillerimiz var. Memleketimiz çok güzel. Adana’dan katılıyoruz. Yaklaşık 150 kilometre bisiklet sürerek buraya geldik. Yazın olduğu gibi burada kış tatilini de kesinlikle tavsiye ederim. Kıyılarımız çok güzel. Hem tarih, hem coğrafya, hem iklim olarak burada kışın da çok rahatlıkla uzun süreli tatil yapılabilir" şeklinde konuştu.

Bisiklet tutkunları etkinliğe katılımın her yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

1441386.jpg

Kaynak: Milliyet

Bu haber toplam 1707 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862