• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

Mersin'de Fikir Otobüsü Projesi başladı

Mersin'de Fikir Otobüsü Projesi başladı
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye’de memur yerine girişimci sayısının artması gerektiğini, girişimcilerin artmasıyla işsizliğin de azalacağını belirterek bunun da Fikir Otobüsü gibi projelerle daha rahat sağlanabileceğini söyledi.

Haber Merkezi - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Üniversitesi, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde hazırlanan Fikir Otobüsü Projesi başladı.

Geçtiğimiz günlerde projenin tanıtımının yapılmasının ardından Tarım-Gıda, Turizm ve Lojistik sektörlerinde gençlere yardımcı olacak mentörler basına tanıtıldı. Mersin Marina’da düzenlenen tanıtım toplantısına MTSO Başkanı Aşut ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ev sahipliği yaptı.

Proje kapsamında Enis Gürüz Hekimoğlu, Veysel Memiş ve Emre Gönüllü Tarım-Gıda sektöründe mentörlük yapacak. Turizm sektöründe Numan Olcar, Burak Hosta, Arda Balkış, İbrahim Kırmızıer, Emrullah Yimşek ve Gülizar Güneş mentör olurken, lojistik sektörünün mentörleri Ufuk Maya, Kemal Yüksel, Zeki Şan, Zafer Emirel ve Metin Altınsoy olacak.

Mentörlerle basın mensuplarının bir araya geldiği toplantıda, proje hakkında bilgi veren Osman Kiper, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mersin İŞKUR tarafından düzenlenen İş ve Kariyer Fuarı’nda genç girişimciler ve öğrencilerle bir araya geldiklerini bildiren Kiper, İstanbul’da düzenlenen G3 Forumu’na da katıldıklarını dile getirdi. Burada melek yatırımcılarla buluşarak projelerini anlattıklarını ifade eden Kiper, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya gelerek proje hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.

Kiper, bundan sonraki aşamada Mersin’deki üç üniversitenin öğrencileriyle bulaşacaklarını, son görüşmeyi ise MTSO’da düzenleyecekleri toplantıda gerçekleştireceklerini belirtti.

Başvuruları, ‘fikirotobusu.com’ internet adresinden toplamaya başladıkları bilgisini veren Kiper, 18-40 yaş arasında tarım-gıda, turizm ve lojistik sektörlerinde yenilikçi iş fikri olan herkesin başvurusunu beklediklerini söyledi. Bu fikirlerin mentörlerin yönlendirmeleri dışında ticari bir değere dönüştürüleceğini dile getiren Kiper, 6 Aralık 2015’te başvuruların sona ereceğini kaydetti.

Konunun duyurulması adına basın mensuplarına önemli görevler düştüğüne de işaret eden Kiper, kamuoyuna, ‘Fikir Otobüsü Kalkıyor’, ‘Geç kalmayın, siz de yerinizi alın’ çağrısı yapılması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra mentörleri tanıtan Kiper, mentörlerin hepsinin sektöründe uzman kişilerden seçildiğini söyledi. Mentörlerin, rehberlik ettiği kişi ya da firmanın kendi çözümlerini bulmasına yardımcı olacağını vurgulayan Kiper, fikir sahiplerine yeni bakış açıları kazandıracaklarını söyledi. İki tip mentör bulunacağını da belirten Kiper, birinin sürekli mentör olup projenin yoğun şekilde içinde yer alacağını, birinin de sektör mentörü olarak yön gösterici rol üstlenip, doğru kişilerle doğru temasların kurulmasına yardımcı olacağını bildirdi.

“GİRİŞİMCİ SAYIMIZIN ARTMASINI İSTİYORUZ”

Fikir Otobüsü Projesini önemsediklerini vurgulayan MTSO Başkanı Aşut ise memur yerine Türkiye’de girişimci sayısının artması gerektiğini dile getirdi. Girişimci sayısının artmasıyla işsiz sayısının azalacağına dikkat çeken Aşut, bunun da Fikir Otobüsü gibi projelerle daha rahat sağlanabileceğini ifade etti.

Mersin’deki üniversitelerin de bu konuda çeşitli adımlar atması gerektiğine dikkat çeken Aşut, “Örneğin bir Sabancı Üniversitesi’nden mezun olmak için öğrencilerin şirket kurması gerekiyor. Bunu biz de ilimizdeki üniversitelerde yapabiliriz ya da TOBB Üniversitesi öğrencileri bir dönemini sahada işyerlerinde eğitim alarak geçiriyor. Bu tarz etkinlikler de girişimci sayısının artmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862