• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İçel 19 °C

Mersin’de gözler CHP’ye çevrildi

Mersin’de gözler CHP’ye çevrildi
Mersin’de AK Parti ile MHP anlaştı. AK Parti, Mersin’i MHP’ye bıraktı. İYİ Parti’nin Burhanettin Kocamaz’ı aday gösterdiği Mersin’de gözler CHP’ye çevrildi. Her kesimden oy alabilecek isim olarak Fikri Sağlar’ın adı konuşuluyor.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için süreç 1 Ocak’ta başlayacak. İttifak görüşmeleri de netleşmeye başladı. AK Parti ile MHP, yerel seçimde Cumhur İttifakı’nı sürdürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde MHP, AK Parti’ye desteğini açıkladı. AK Parti’de Mersin’in de aralarında olduğu birkaç ilde aday çıkarmayacak. Bu illerden biri de Mersin. İttifakın Mersin’deki adayı Hamit Tuna.
 
SONUCU CHP’NİN ADAYI BELİRLEYECEK
İYİ Parti ile CHP de bazı illerde tek adayla seçime gidecek. Mersin’de ise, İYİ Parti adayını günler öncesinden açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iki MHP’li aday yarışacak. MHP’nin Büyükşehir’den aday gösterdiği Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz. Tüm partilerin kazanma olasılığının olduğu Mersin’de sonucu belirleyecek olan isim CHP’nin adayı olacak.
 
SAĞLAR İDDİALI!
Tabanın da baskısı ile CHP Genel Merkezi, Mersin’de CHP’li bir ismi aday göstereceğini açıkladı. En çok aday adayının olduğu kentlerin başında gelen Mersin’de CHP’nin seçimi kazanabilmek için her kesimden oy alabilecek bir aday göstermesi bekleniyor. Bu noktada öne çıkan isim ise Fikri Sağlar. Sağlar, daha önceki açıklamalarından herkesin oyunu alabileceği konusunda oldukça iddialı olduğunu ortaya koymuştu.

 

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862