• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İçel 19 °C

Mersin'de otogar yeniden gündemde! Mersin Otogarı tahliye mi edilecek?

Mersin'de otogar yeniden gündemde! Mersin Otogarı tahliye mi edilecek?
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, otogar işletmecisi firmaya sözleşme şartlarını yerine getirmesi için 10 gün süre verildiğini belirterek, "Otogar sorunu hem bizi hem de Mersin'i rahatsız ediyor" dedi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı'nın ilk birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda, komisyon raporlarına ait 12, idari tekliflerine ait 32 ve gündem dışı 11 madde görüşüldü.

Meclis toplantısında gündem dışı maddeler içerisinde öne çıkan konular arasında, 2016 yılı Şubat ayında Ukrayna'nın Kherson şehri bölgesel devlet idaresi davetine katılacak olan heyetin, yurtdışına resmi görevli olarak gitmesi ve gerekli harcamaların ilgili bütçe kalemlerinden karşılanması ile ilgili teklifin Plan, Bütçe ve Yurtdışı Komisyonu'na havale edilmesi oy birliğince kabul edildi.

Meclis üyesi Mustafa Güler'in otogarla ilgili sorusuna cevap veren Kocamaz, otogar meselesinin Mersin'in başını ağrıtmaya devam ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili herkesin açıklama yaptığını ifade eden Kocamaz, sorunun bu noktaya gelmesinin çok üzücü olduğunu kaydetti.

Yüklenici firmaya sözleşme şartlarını yerine getirmesi için 10 gün süre verdiklerini, bu sürenin de önümüzdeki hafta sona ereceğini belirten Kocamaz, "Dışarıda herkes her şeyi konuşuyor da burada verilen mücadele ile ilgili her ne hikmetse insanlar tezvirat yapıyorlar. Meclis sorumluluk alsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmayacaktı. Çünkü yasa diyor ki, 'meclis uzlaşmazlıkları çözer, uzlaşmaya götürür.' Meclis bunu burada çözmüş olsaydı, bu olay böyle gelişmeyecekti. Maalesef bu olay hem bizi hem de Mersin'i rahatsız ediyor" diye konuştu.

OTOGAR TAHLİYE EDİLEBİLİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman açık ve şeffaf olduklarının altını çizen Başkan Kocamaz, bazı gazetecilerin yönetimi sorgular ve suçlayıcı tavır takındıklarını ifade etti.

Mersin'in huzuru için insanların fitneden uzak durması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, "Birçok konuda belediye ile ilgili tezvirat ortaya atılıyor. Ben de her meclis toplantısında ortaya atılan dedikodular, gündemler ile ilgili açık ya da gizli sizlere bilgi veriyorum. Bir kısmını aleni olarak söylüyoruz ama bir kısmını maalesef söyleyemiyoruz. Bazı siyasi parti yöneticileri de yalan yanlış bilgilere dayanarak ortalığı germeye çalışıyorlar. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. Her zaman söylüyorum dünyada insanları bir şekilde ikna etme şansınız olabilir ama mahşerde o hesabı vermek, Mahkeme-i Kübra'da yalanlarla oradakileri ikna etmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Bu arada yüklenici firmanın sözleşme şartlarını yerine getirmemesi durumunda sözleşmenin feshedileceği, bu durumda otogarın tahliye edileceği ileri sürüldü.

Meclis toplantısında akaryakıt ihalesi ile ilgili de konuşan Başkan Kocamaz, yapılan dedikoduların çok çirkin olduğunun altını çizerek, belediyenin birilerine peşkeş çektiğini söyleyenlerin amacının yapılacak olan hizmetleri yavaşlatmak olduğunu söyledi.

Asfalt ihalesine de değinen Başkan Kocamaz, "Biz asfalt ihalesini sadece düz bir asfalt ihalesi olarak yapmadık. Bunu Türkiye'deki birçok büyükşehir belediyesinin şartnamelerini alarak ihaleye çıktık. Bu sadece soğuk ya da sıcak asfalt değil, ihalede gerek sanat yapıları gerek battı-çıktılar dahil hepsi var. İhaleye sanırım 20'ye yakın firma katılıyor, 8'i yeterlilik alıyor, en son yüzde 28 kırımla bu iş bir firmada kalıyor. Biz bu kadar titiz davranırken birilerinin belediyeyi töhmet altında bırakmaya çalışması gerçekten bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862