• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 31 °C

Mersin'de Roman çocuklar, "Bizim Çocuklarımız Projesi"yle suçtan uzaklaştırıyor

Mersin'de Roman çocuklar, "Bizim Çocuklarımız Projesi"yle suçtan uzaklaştırıyor
Mersin'de özellikle Roman çocuklarını suçtan uzak tutmak için yaz döneminde hayata geçirilen "Bizim Çocuklarımız Projesi" kapsamında kurulan merkeze gelen çocuklar hem sosyal faaliyetlere katılıyor hem okuyor hem de yeni arkadaşlıklar ediniyor.

Haber Merkezi - Roman çocukların suça bulaşmasını engellemek ve eğitim seviyesini artırmak amacıyla hayata geçirilen "Bizim Çocuklarımız Projesi" kapsamında kurulan merkezde, özellikle ekonomik durumları iyi olmadığı için tatile gidemeyen çocuklar, çeşitli sosyal faaliyetlere katılıp okula hazırlık yapıyor.

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi delegasyonu ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'nun Sosyal Destek Programı kapsamında uyguladığı "Bizim Çocuklarımız Projesi"yle çocuklara gönüllü öğretmenler eşliğinde yazın 3 aylık dönemde ücretsiz ders verildi.

Derslerin ardından çocukların gıda gereksiniminin de karşılandığı merkeze, özellikle Roman, Kürt ve Arap kökenli çocuklar geliyor.

-"Çocukları suçtan uzak tutuyoruz"

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi , Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, yaptığı açıklamada, "Bizim Çocuklarımız Projesi"ni 2012 yılında başlattıklarını ve o günden itibaren çocukları suçtan uzak tutarak eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile ortak bir çalışma yaptıklarını ve veri tabanı oluşturduklarını anlatan Daylam, "Bin Roman vatandaşı üzerinde yaptığımız ankette hiç okula gitmeyenlerin sayısı yüzde 24, ilköğretimi mezunu yüzde 21, ortaokul mezunu yüzde 8, lise mezunu yüzde 2 ve üniversite mezunu sayısı binde 4. Romanların en büyük sorunu eğitim" dedi.

Çocukların iyi ve nitelikli eğitim almaları için projeyi başlattıklarını ifade eden Daylam, şöyle konuştu:
"2012 yılından kendi fiziki ortamlarımızda bu çalışmayı başlattık. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bize bir bina tahsis etti. Bu sayede bir çok öğrenciye ulaştık. Merkezimiz sayesinde fen liselerine ve üniversiteye giden öğrencilerin sayısı arttı. Federasyon olarak bir çok modern çalışma yapıyoruz. Çocukları yaz döneminde de merkezimize çağırıyoruz. Bu sayede hem suçtan uzak kalıyorlar hem de okullar açılmadan derslerindeki eksikliklerini tamamlıyorlar."

Daylam, öğrencilere eğitim vermeye devam etmek istediklerini ancak bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını aktardı.

Öğretmeleri daha önce Halk Eğitim Merkezi'nin görevlendirdiğini bildiren Daylam, yasal mevzuatta yapılan bazı değişiklikler nedeniyle artık öğretmen görevlendirmesinin yapılamadığını, öğretmenlerin yaz dönemi boyunca gönüllü olarak eğitim verdiklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak: Radikal

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862