• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İçel 19 °C

Mersin'de tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin sorunları tartışıldı

Mersin'de tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin sorunları tartışıldı
Mersin'de sektör temsilcilerinin katılımı ile tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin sorunları tartışıldı.

Haber Merkezi - Mersin İl Çevre Düzeni Planı ve Kent Bütünü Analitik Etüt ve Araştırmaları kapsamında sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

Sektör temsilcileri ve TMMOB'a bağlı meslek kuruluşlarıyla gerçekleştirilen ön istişare toplantılarıyla netleştirilen odak grup toplantılarının ilki tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sektör üyeleriyle, Mersin genelinde gerçekleştirilecek analiz ve sentez çalışmaları, kent için yeni politika ve stratejiler geliştirmek amacıyla yapılan plan kapsamında bir araya gelindi. Toplantıda tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin sorunları tartışılarak, bu sorunların çözümlerine yönelik önerilen çözümler değerlendirildi.

Turizm, ticaret-hizmetler, ulaşım, altyapı-enerji ve sanayi-lojistik sektörleri toplantıları ise 22-23 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilerek, odak grup toplantıları tamamlanacak ve ilgili tüm çevreler, kurum ve kuruluşlar ile açık değerlendirme toplantıları yapılacak.

Planlama çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak olan bu toplantıların kitaplaştırılarak dağıtılması da hedefleniyor. Ayrıca söz konusu çalışmalara 'mersinilcevreduzeniplani.com' adresinden de ulaşılabilecek.
Toplantıya Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü - Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ilgili daire başkanlıkları, AKİB Ulusal Turunçgil Konseyi, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Bahçe Bitkileri, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB Şehir Plancıları Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Orman Mühendisleri Odası, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Tema Vakfı Mersin İl Temsilciği, Mersin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Tarım Gıda Platformu, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mensupları katıldı.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862