• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İçel 14 °C

Mersin'de turizm amaçlı sportif yatırım alanları belirlendi!

Mersin'de turizm amaçlı sportif yatırım alanları belirlendi!
Turizm çeşitliliğini arttırmak isteyen Mersin, turizm amaçlı sportif yatırım alanlarını belirledi!

Haber Merkezi - Mersin Valiliği, turizm amaçlı sportif faaliyet parkurlarını belirleyerek, işletmesi için ilana çıktı. Çalışma kapsamında; Erdemli’de 14, Anamur’da 5 ve Silifke’de 1’i rafting alanı olmak üzere 7 turizm amaçlı sportif faaliyet parkuru belirlendi. 

Mersin Valiliği’nin çalışması kapsamında belirlenen, “2016 Yılı Su Üstü Sportif Faaliyet Parkur Alanları” listesinde 14 alan ile Erdemli liste başı oldu. 

Kızkalesi Laleburnu mevkii, motorlu ve motorsuz su sporları parkuru, Kızkalesi Korykos mevkii motorlu ve motorsuz su sporları parkuru, Ayaş Yemişkumu mevkii motorlu su sporları parkuru, Çeşmeli Liparis-3 motorlu su sporları parkuru, Erdemli Limonlu motorlu parkuru, Tömük Seçkinler Sitesi motorsuz su sporları parkuru, Tömük Flamingo-4 Sitesi motorsuz su sporları parkuru, Tömük Doğan Aquapark motorlu su sporları parkuru, Kargıpınarı Queenaba motorsuz su sporları parkuru, Arpaçbahşiş MTS motorlu su sporları parkuru, TÖBANK mevkii motorlu su sporları parkuru ve Neoplis mevkii motorlu su sporları parkuru olarak belirlendi. 

Anamur’da da Dragon Çayı motorlu su sporları parkuru, Oba mevkii motorsuz su sporları parkuru, Ünlüselek motorsuz su sporları parkuru, Aqua mevkii motorsuz su sporları parkuru ve İkonyum da motorsuz su sporları parkuru olarak belirlendi. 

Silifke’de ise Akkum motorsuz parkur olurken, Atakent’te motorlu ve motorsuz su sporları parkurları belirlendi. Susanoğlu ve 23 Nisan kamp alanında motorlu su sporları parkuruna izin çıkarken, İntermot Boğsak’ta; motorsuz su sporları parkuru belirlendi. 

Silifke’de 2016 yılı rafting sportif faaliyet parkur alanı ise Göksu Nehri üzerinde tespit edilen 39 bin 500 metre uzunluğundaki alanın Turizm Amaçlı Rafting Sporu Göksu Nehri Parkuru oldu. Bu bölgede işletmecilere yeterlilik belgesi verilip verilmemesine ise İlçe Sportif Turizm Kurulu’nun karar vermesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862