• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İçel 18 °C

Mersin'de turizm kutlamaları başladı

Mersin'de turizm kutlamaları başladı
MERSİN Valiliği tarafından düzenlenen 40’ncı Turizm Haftası açılış töreni ile kutlamalar başladı.

Haber Merkezi - Divan Otel’de yapılan törene, Vali Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği(MERTİD) Başkanı Hamit İzol, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu, "Ülkemizde turizm merkezlerinden önde gelen şehrimizde 4 mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tarım, ticaret ve taşımacılıkta adından söz ettiren Mersin’i, turizmde de güzel günlerin beklemektedir. Sektörün her geçen gün yeni yatırımlarla büyüdüğünü görmekten mutlu oluyoruz. Mersin’in avantajlarını ve güzelliklerini turizme kazandırmak için büyük bir heyecanla çalışmaktayız’’ dedi.

Turizmin sektörünün dünyada hızla gelişen ve büyüyen sektörlerin başında geldiğini ifade eden Vali Çakacak, ‘’Ülkemiz, turizmin hareketliliğinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte dünyada söz sahibi olan, daha da olmak isteyen ülkelerin başında geliyor. Dünyada turizmde 5’nci sıraya yükselme çabası içerisindeyiz. ‘Dört Mevsim Turizm Dört Mevsim Mersin’ sloganıyla yola çıkıp, planlı ve işbirliğiyle çalışarak bıkmadan usanmadan çaba sarfetmeliyiz. Valilik, diğer kamu kurum ve kuruluşları olarak bize düşen yerel yönetimlerle birlikte koordineli çalışıp ilimizde turizm sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcilerin işlerini kolaylaştırmak’’ diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862