• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İçel 23 °C

Mersin'de üretici kadınlar, "Önce VATAN" adlı tiyatro oyununu sergiledi

Mersin'de üretici kadınlar, "Önce VATAN" adlı tiyatro oyununu sergiledi
Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Arslanköylü üretici kadınlar, ‘Önce VATAN’ adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte üretici kadınlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Konsolosu Ayşe İnanır ve aralarında şehit çiftçi yakınlarının da bulunduğu 230 kadın üretici katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’de ve dünyada tarım alanında kadının önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, tüm çiftçi kadınların 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Kocamaz, “Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun. Dünya tarım işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Tarım, Türkiye için önemli ve vazgeçilmez bir sektör olup kadınlar da bu sektörde emek verenlerdir. Gerek dünyada, gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınlar oynamaktadır. Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadınlardır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan ve yapılacak olan tüm projelerde her zaman kadın çiftçilerin yanında olacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Belediye olarak halen tarımda geri planda duran kadın çiftçilerimizin, günlük ve sosyal hayatlarından eksik kalmayacakları şekilde, sosyal ve ekonomik seviyelerinde iyileştirmeler gerçekleştirecek projeleri hayata geçireceğiz.  Belediyemiz tarafından hazırlanan projelerimizde kadın çiftçilerimizin problemleri, eğitim eksiklikleri göz önünde bulundurularak gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz projelerimizde de kadın çiftçilerimize yer vererek, tarımsal faaliyetlerine katkı sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kocamaz sözlerine, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez düzenlenen Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliği ile Mersin’deki kadın çiftçilerimize farkındalık oluşturulacaktır. Bu etkinlikler ileriki senelerde farklı sosyal projeler ile devam ederek kadın çiftçilerimizin daima yanında olup tarımsal üretime destek vereceğiz” şeklinde son verdi.

Etkinlikte konuşan Toroslar Kavaklıpınar Mahallesi’nden gelen kadın çiftçi Cennet Eşref, böyle bir günün olduğundan haberleri olmadığını, hatırlanmanın kendilerini sevindirdiği ifade ederek, şu şekilde konuştu:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Böyle bir günün olduğundan bizim haberimiz yoktu. Ancak senede bir gün bile olsa hatırlanmak bizi mutlu etti. Bizi hatırlayıp bu etkinliği düzenlemeleri bizim için çok önemli. Hiç kimse doğduğu büyüdüğü topraklardan kopmak, kent kargaşasını yaşamak istemez. Bizler de istemiyoruz. Fakat bu, kırsal alandaki çalışmaların iyileştirilmesi ile mümkün. Bu anlamda ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Her zaman hizmetleri ve gayreti ile bizim yanımızda oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit çiftçi ailelerine plaket takdim edildi. Arslanköylü üretici kadınlar ‘Önce VATAN’ adlı tiyatro oyununu sergiledi. 

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(8).jpg

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(10).jpg

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(11).jpg

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(1).jpg

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(2).jpg

baskan-kocamaz-“kadin-ciftcilerimizin-daima-yaninda-olacagiz”-(6).jpg

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862