• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 22 °C

MEÜ’nün Arnavut öğrencisi Egers Aliu, taekwondoda Avrupa üçüncüsü oldu

MEÜ’nün Arnavut öğrencisi Egers Aliu, taekwondoda Avrupa üçüncüsü oldu
Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) Arnavut öğrencisi Egers Aliu, Romanya’da düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 58 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Haber Merkezi - MEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi ve Arnavutluk milli sporcusu olan Egers Aliu, 18-22 Kasım 2015 tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 58 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Başarılı Arnavut sporcu, madalya sevincini Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile paylaştı. Çamsarı, makamında kabul ettiği Aliu’ya başarılarından dolayı bir plaket verdi. Aliu’ya ziyaretinde, MEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Manolya Akın ve Yrd. Doç. Dr. Nevzat Demirci ile Aliu’nun antrenörü Mustafa Dolaş da eşlik etti.

Ziyarette, Mersin Üniversitesi’nin spor alanında iyi bir noktada olduğunu ve son bir yılda öğrencilerin önemli dereceler elde ettiğini belirten Prof. Dr. Çamsarı, Avrupa üçüncüsü olan Egers Aliu’yu başarısından dolayı tebrik etti. Bundan sonra katılacağı şampiyonalarda MEÜ’yü temsil edecek Aliu’nun önemli derecelerle döneceğine inandığını vurgulayan Çamsarı, teşvik ve ödüllendirmenin önemine işaret ederek "Özellikle teşvikin ön planda olması gerektiğine inanıyorum. Bu tür teşvikler kişinin hayatında kalıcı izler bırakır" dedi.

Arnavutluk milli sporcusu Aliu’nun antrenörlüğünü, aynı zamanda MEÜ Taekwando Takımı’nın antrenörlüğünü yapan Mustafa Dolaş üstleniyor. 2013’ten bu yana Mustafa Dolaş yönetiminde çalışan 19 yaşındaki genç sporcu, taekwondo dalında madalya alan Arnavutluk tarihindeki ilk sporcu olma unvanını da taşıyor.

Ocak 2016’da Türkiye’de yapılacak olan Avrupa olimpiyat elemesine katılarak olimpiyatlara girmeyi hedeflediğini dile getiren Aliu, yine 2016’da yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’nda (UNIVERSIAD) Mersin Üniversitesi adına dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862