• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İçel 23 °C

Mezili'de belediyenin 'Hoş Geldin Bebek' projesi Türkiye çapına yayılıyor

Mezili'de belediyenin 'Hoş Geldin Bebek' projesi Türkiye çapına yayılıyor
Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Hoş Geldin Bebek' projesi Türkiye geneline yayılmaya başladı. Mezitli Belediyesi'nin kadın gönüllülerinin başlattığı projeye Samsunlu ev hanımı Perizat Yeşildal ördüğü bebek kıyafetleri ile destek verdi.

Haber Merkezi - Mezitli Belediyesi öncülüğünde bir grup kadın gönüllü tarafından başlatılan 'Hoş Geldin Bebek' projesi Türkiye genelinde ses getirmeye devam ediyor.  

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan'ın da aralarında bulunduğu bir grup gönüllünün, yeni doğan bebekler ve çocuklar için yünden giysi ördüğü haberini alan bir çok farklı şehirden kadınlar, projeye destek vermek istediklerini dile getirmişlerdi. Kadınların el emeği ve göz nuru ile ördüğü kıyafetler kargo yolu ile Belediyeye ulaşmaya başladı. Projeye Samsunlu ev hanımı Perizat Yeşildal ördüğü bebek kıyafetleri ile destek verdi.

MEZİTLİ YAPTI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, projenin asıl çerçevesinin gönüllülük esasına dayandığını ifade ederek "Biz belediye çalışanları olarak halkımıza belli hizmetler sunma gayretindeyiz. Ancak bununla da yetinmeyerek vatandaşın da bu çalışmalarda yer almasını istiyoruz. ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi de bu gönüllü çalışmaların sadece küçük bir bölümüdür. Gönüllü kadınlarımız, boş zamanlarında gönüllü evinde bir araya gelerek bebek ve çocuklar için yünle bere, kaşkol, yelek, hırka, kazak, patik, eldiven, battaniye gibi giysiler örüyorlar. Bunu çocuklar, bebekler üşümesin diye yapıyorlar. Projenin küçük ama ne denli önemli bir faaliyet olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Bize bir çok şehirden ulaşan vatandaşımız projeye destek olmak istediklerini belirtmişlerdi. Şimdi örülen bebek kıyafetleri Belediyemize ulaşmaya başladı. Biz bunları en kısa sürede yeni doğan bebeklerimize ulaştıracağız.

Sonrasında da Samsun'dan ördüğü kıyafetleri bize ulaştıran güzel yürekli kadınımız Perizat Yeşildal'a bizlere ulaştırdığı ürünün bilgisini vereceğiz. Yani bizim gönüllülerimiz sadece Mezitli ile sınırlı kalmıyor. Buradaki gönüllülerimizin çalışmalarını duyan farklı şehirlerden duyarlı insanlarımız da gönüllü ordumuza katılıyor ve destek veriyor. Samsun, İzmir gibi bir çok şehirden kadınlarımız arıyor, ‘Biz de örüyoruz’ diyorlar" dedi.

'DEMOKRATİK YÖNETİM KATILIMCI HİZMET'

Belediye hizmetlerinin yanında gönüllülük esasına dayalı vatandaşların da katıldığı projelere de büyük önem verdiklerini vurgulayan Tarhan, "Sadece maaşlı personelle kent yönetimi olmaz. Siyasette de hizmette de böyledir, mutlaka gönüllü insanları hareketin içerisine sokmak gerekir. Bunun gibi sosyal projeler hizmetin yanı sıra vatandaşımızla Belediyenin ilişkilerinin de yakınlaşmasına hizmet ediyor.

Bu gönüllü kadınlarımız, bölgelerinde yeni doğan bir bebeğin ailesini evinde ziyaret ediyorlar ve kendi elleriyle ördükleri patik, yelek gibi giysileri hediye ediyorlar. Bu arada, Belediyeden istek ve şikayetleri varsa bu gönüllü kadınlarımız bunları da belediyemize iletiyorlar. Biz de ona göre hizmet yürütüyoruz. Yani demokratik yönetim ve katılımcılık dediğimiz olayın bir parçası oluyorlar" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862