• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 25 °C

Mezitli sahiline Kadın, Özgürlük ve Barış Anıtı yapıldı

Mezitli sahiline Kadın, Özgürlük ve Barış Anıtı yapıldı
Mezitli Belediyesi, Dünyanın en eşsiz deniz manzaralarından birine sahip olan Viranşehir Sahili'nde 'Kadın', 'Özgürlük' ve 'Barışı' simgeleyen bir anıt inşa etti.

Haber Merkezi - Kadınlara yönelik projeleriyle adından sıkça söz ettiren Mezitli Belediyesi, bu yılı da kültür, sanat ve spor yılı ilan ederek, proje ve etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.

Mezitli'ye sanat ve spor adına birçok şey kazandıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçeye kazandırdığı anıt ile tüm dünyaya barış ve özgürlük mesajı verdi.

Anıt, bulunduğu konum itibari ve muhteşem manzarası  ile dünyanın en güzel sahilleri arasında yer alan Viranşehir Sahili'ne inşa edildi. Anıtın açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kerim Afşar Parkı'nda, anlamlı ve coşkulu bir kalabalık ile gerçekleşti.
 
ANIT YOGUN İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI

Doğusunda Mersin'in denizle bütünleşen manzarası, batısında ise Viranşehir Sahili'nin palmiyelerle özleşen görüntüsüyle kadın, özgürlük ve barışı simgeleyen anıt, vatandaşlar tarafından kısa sürede ilgi odağı olmaya başladı.

Sahile yürüyüş yapmak ve gezmek amacıyla gelen vatandaşlar, anıtın önünde gelerek, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. Havanın güzel olmasını fırsat bilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte sahil yürüyüşünde anıtın çevresinde bulunan vatandaşların yanına gelerek sohbet etti.

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Vatandaşların anıt hakkındaki görüşlerini alan Başkan Tarhan, orada bulunan  gençlerin özçekim isteğini de geri çevirmedi.

Anıtın çok ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Başkan Tarhan; "Bir taraftan kadını simgelerken, diğer taraftan barışı simgeleyen ve bunun yanında güneşle bütünleşen bir anıt inşa ettik. Üçünü sentezlersek, 'Özgürlük' ve 'Barış' anıtı olarak nitelendirebiliriz. Böyle olmasını da özellikle istedik. Her zaman 'barış' ve 'özgürlük' adına mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

MEZİTLİ'DE İLK SOYUT ANIT

Başkan Tarhan şöyle devam etti; "İlçemize yapılan ilk soyut anıt oldu. Dünyanın en güzel deniz manzarasına sahip olan Viranşehir Sahili'nden tüm dünyaya 'barış' ve 'özgürlük' mesajı veriyoruz. Anıtımızda bulunan ve denize bakan kadın profil ile kadınların 'barış' ve 'özgürlük' haykırışlarını dile getirdik. Mezitli'den kadınların 'barış' ve 'özgürlük' isyanlarını sembolize ettik" şeklinde konuştu.

aw565514_01.jpg

ut4a6897.jpg

ut4a6904.jpg

ut4a6989.jpg

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862