• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İçel 21 °C

Mut'lu Yaşlılar Artık Yalnız Değil

Mut'lu Yaşlılar Artık Yalnız Değil
Mut'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen "Mut'lu Yaşlılar Artık Yalnız Değil Projesi" ile yaşlıların ihtiyaçları gideriliyor. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, vakfın sosyal projelerine bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Haber Merkezi - Mersin Mut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hayata geçirilEn "Mut'lu Yaşlılar Artık Yalnız Değil Projesi" ile ihtiyaç sahibi yaşlıların evinde temizlik yapılıp günlük yemek ve ütü ihtiyaçları karşılanıyor.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, yaptığı açıklamada, vakfın sosyal projelerine bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak bir takım görev ve sorumluluklar olduğunu ifade eden Akyüz, şunları kaydetti: "Bu sorumluluk bilinciyle ilçemizde bulunan yaşlı, kimsesiz, ihtiyaç sahibi, kendi ev işlerini yapamayacak durumda olan vatandaşlarımıza kol kanat germek devlet olarak boynumuzun borcudur. Biz de bu amaçla 'Mut'lu Yaşlılar Artık Yalnız Değil Projesi'ni hayata geçirerek kendi ev işini yapamayacak durumda olan vatandaşlarımızın evinde bakım hizmetlerini yapıyoruz.

Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Günlük temizlik ve bakım ihtiyacını karşılayamayan, ekonomik yoksulluk içinde, sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren yaşlılarımızın elinden tutuyoruz."

Akyüz, proje kapsamında her gün 7 yaşlının evine hizmet götürüldüğünü, proje kapsamında 7 kişinin istihdam edildiğini aktardı.

Yaşlı vatandaşlar da bu tür çalışmalardan memnuniyet duyduklarını bildirdiler.

Bu haber toplam 1497 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862