• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İçel 19 °C

Nusaybinli öğrenciler Mersin'de derslere başladı

Nusaybinli öğrenciler Mersin'de derslere başladı
Terör operasyonları nedeniyle daha önce sokağa çıkma yasağı uygulanan Nusaybin'deki 50 üniversiteye hazırlık öğrencisi, sınava hazırlanmaları ve eğitimlerini sürdürmeleri için getirildikleri Silifke ilçesinde ders başı yaptı.

Haber Merkezi - Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 50 üniversiteye hazırlık öğrencisi, sınava hazırlanmaları ve eğitimlerini sürdürmeleri için getirildikleri Mersin'de derslere başladı.

Mardin Midyat Derneği (MİDER) tarafından üniversiteye hazırlanan 50 öğrenci, yerleştirildikleri Mersin’in Silifke ilçesindeki 23 Nisan Kapızlı Gençlik Kampında ders başı yaptı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın himayesinde ağırlanan öğrencilerin eğitim giderleri ise Valilik tarafından karşılanıyor.

Öğrencileri kampta ziyaret eden Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, Nusaybin’den gelen gençlerin sınavlara hazırlanmaları ve eğitimlerini sürdürmeleri için her türlü imkanı kendilerine sunduklarını söyledi.

Kampa getirilen öğrencilerin hedefleri ve hayalleri olan gençler olduğunu belirten Cinbir, "Bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Gördüğüme göre sizlerde yeteri kadar enerji, irade ve azim var. İyi bir üniversite eğitimine adım atmak istiyorsunuz. Devletimizin misafirisiniz. Bizim evlatlarımızsınız. Türk milletinin evladı olarak bize emanet edildiniz" dedi.

Cinbir, öğrencilere ilçede görev yapan öğretmenlerin de gönüllü olarak destek vereceğini sözlerine ekledi.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 50 üniversiteye hazırlık öğrencisi, sınava hazırlanmaları ve eğitimlerini sürdürmeleri için 22 ŞUbat'ta Mersin'e getirilmişti.

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862