• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

'On Safari' şarkısıyla dünya birincisi oldular

'On Safari' şarkısıyla dünya birincisi oldular
Mersin'deki Doğa Koleji Anaokulu öğrencileri Cambridge Universtiy Press'in düzenlediği 'On Safari' isimli İngilizce şarkıyı söyleme yarışmasında dünya birincisi oldu.

Haber Merkezi - Anaokulu öğretmenleri Birce Gürbüz, Fulya Şentut ve Nuket Zeka, Cambridge Universtiy Press'in düzenlediği 'On Safari' yazışma için 20 öğrencinin katılımı ile video çekti.

Proje için miniklere özel kostümler hazırlanırken çekimler amatör kamera ile yapılarak geçtiğimiz yıl mayıs ayında siteye yüklendi. 8 ay boyunca sitede oylanan klip 167 video arasında dünya birincisi seçildi.

Videonun dünya birincisi seçilmesiyle Cambridge University Press, Doğa Koleji yerleşkesinde tören düzenledi. Törene, Cambridge Universtiy Press Türkiye Pazarla Direktörü Atınç Yılmaz, İlk ve Ortaokul Müdürü İbrahim Belci, Anaokulu Müdürü Perihan Koçak, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Atınç Yılmaz, köklü bir kurum olan Cambridge University Press'in düzenlediği yarışmaya dünya çapındaki anaokullarına yönelik olarak gerçekleştirildiğini belirterek, "On Safari yarışmasında Türkiye'den Doğa Okulları ciddi sayıda katılımla kendini fark ettirmiştir. Toplamda 54 ülkeden 167 farklı video ile katılımın olduğu yarışmamıza ilgi çok büyük oldu. 8 ay süren yarışmanın 8 birincisi üzerinden yapılan değerlendirmede Mersin Doğa Koleji Anaokulu, dünya üzerindeki rakiplerini geride bırakarak 'Global Birinci' olmuştur" dedi.

Cambridge University Press'in rakipsiz materyallerle daha iyi öğrenmeyi sağladığını da ifade eden Yılmaz, "Dijital dünyaya ve çağın gereklerine uygun olarak da e-kitap, tablet ve akıllı telefon uygulamaları ile çevrimiçi kaynaklar ve öğrenme yönetimi panelleri ile de öğrenmeye destekliyoruz. Bunun yanı sıra sürekli yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmalarla öğrenci ve öğretmenleri de motive etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Birce Gürbüz, Fulya Şentut ve Nuket Zeka ve videoda şarkıyı seslendiren 20 öğrenciye yarışmanın belgelerini ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Daha sonra ise minikler için parti düzenlendi. Partide gönüllerince eğlenen minikler, daha sonra başarılarının anısına pasta kesti.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862