• BIST 9756.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 25 °C

Pedaller Anamur'da şampiyonluk için çevrildi

Pedaller Anamur'da şampiyonluk için çevrildi
Mersin’in en önemli spor organizasyonlarından olan ve dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların misafir edildiği Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’ vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde Anamur’dan start aldı.

Haber Merkezi - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen bisiklet turunun ilk etabı Anamur Ören’de başladı ve Gülnar Yanışlı mevkiinde sona erdi.

Anamur’dan start alan yarışa, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye de dahil olmak üzere 8 ülkeden 10 takımın mücadele ettiği bisiklet turunda sporcular şampiyonluğa pedal çevirirken, yarışı izleyen vatandaşlar heyecan dolu bir tur izledi.

Yarışların Etap Klasmanı (Sarı Mayo)’ında birinciliği Hollanda’dan katılan Cyclingteam Join-s de Rijke sporcusu Jan-Willem Vanschip, ikinciliği Türkiye’den katılan Torku Şekerspor Continental Team sporcusu Nazım Bakırcı, üçüncülüğü ise Belarus’tan katılan Minsk Cycling Club sporcusu Siarhei Papok göğüsledi.

Yokuş Klasmanı (Turuncu Mayo)’nda Torku Şekerspor Continental Team sporcusu Nazım Bakırcı birinci, Sprint Klasmanı (Turkuaz Mayo)’nda ise Cyclingteam Join-s de Rijke sporcusu Jan-Willem Vanschip birinci oldu.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun Bozyazı Kapısı yarışında Duabi’den Almansoori Ahmed birinci, Letonya’dan Smirnous Andris ikinci, Belarus’tan yarışa katılan Bazhkoy Stanislay ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Yarışın Anamur Kapısı turunda ise birinciliği Torku Şekerspor Continental Team takımından Rasim Reis göğüslerken, Brisa Spor’dan Onur Balkan ikinci, yine Brisa Spor’dan Abdülkadir Kelleci ise üçüncü oldu.

Bisiklet Turu’nun 2. Etabı 15 Nisan’da Gülnar Yanışlı’dan başlayacak ve Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda sona erecek. 16 Nisan’da ise Tarsus’tan başlayıp yine Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda bitecek. Turun son günü olan 17 Nisan’da ise Mersin Özgecan Barış Meydanı’ndan start alan sporcuların Toroslar Soğucak mevkiinden dönerek tekrar Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda bitiş noktasına ulaşmalarıyla maraton tamamlanacak. Tüm yarışlar saat 11.00’de başlayacak.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862