• BIST 9530.47
  • Altın 2478.563
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.6709
  • İçel 19 °C

SAYIN BURHANETTİN KOCAMAZ VE MEHMET TÜRE DİKKATİNE

SAYIN BURHANETTİN KOCAMAZ VE MEHMET TÜRE DİKKATİNE
Ahmet Doğan son köşe yazısında Anamur MESKİ de yaşadığı olay ve sorunları dile getirerek çözüm önerileri sundu.

Bu dönemlerde hafta sonları sık sık memleketim Anamur’a gidip geliyorum. Geçtiğimiz hafta ise bazı özel işlerim dolayısıyla bir hafta izin alarak biraz daha uzun süreli kaldım. Geldiğim her dönemde bir çok sorun ve olayla karşılaşıyorum. Yazacak olsak bir kitap dolusu sorun var.

Geçen hafta şahsen yaşadığım bir sorunu size aktarmak istiyorum. Amacımız bazı sorun ve sıkıntıların giderilmesini sağlamak. Belki bu yolla sesimizi duyurabilir, vatandaşın sıkıntısını da giderebiliriz.

Anamur’da su aboneliğini Büyükşehir Belediyesine bağlı MESKİ yapıyor. Su aboneliği yapmam gerekiyordu. Daha doğrusu daha önceden var olan aboneliği üstümüze alacağız. Sıfırdan bir abonelik de değil bu arada. Mevcut abonelik var, abone olunacak yerin adresi tesisat numarası vss her şey zaten faturada yazıyor. Bunun yanında DASK da talep edildiğinden onu da yetkili sigorta firmasından yaptırdım.

Uzatmayalım.. Bütün evrakları yetkili kişiye verdim. Yetkili memur evraklarımı inceledi, en sonunda bana bu yerin numarataj belgesini gidip Belediyeden alıp gelmem talep edildi. Ben de kısaca yanıt olarak yetkiliye “ DASK poliçesinin üzerinde bu yerin adres kodunun olduğu, bu kodun zaten buraya ait olduğunu, UAVT(Ulusal Adres Veri Tabanı) nda bu yer kayıtlı olmasa zaten DASK kesilemeyeceği, kontrol etmesi gerektiğini” söylesem de maalesef ikna edemedim. Bana bazen sahte belge getirildiği kesinlikle numarataj belgesinin alınması gerektiğini iletti. Memuru suçlayamam. Ona da bu şekilde talimat verilmiştir. Neyse Belediye ye gittim. İmar Müdürlüğü veriyormuş. Numarataja bakan kişiler de bölgeye tespite gitmişler öğleden sonra gelecekler dendi. Doğal olarak ta UAVT yetkilileri bellidir onlara ait şifreler vardır ve onlardan başka kimse o sisteme giremez. Kısaca işlemi sonuçlandıramadım..

Saygıdeğer okurlarım.. fazla başınızı ağrıtmadan benim de işim bu sistem olduğundan bu işlemin yanlış olduğunu ve ne yapılması gerektiğini kısaca anlatmaya çalışacağım. Amacım akıl vermek değil yol göstermektedir..

Bir kere elimde eski abonelik olduğu ve bu yere ait sadece kişinin değişmesi gerektiğinden zaten böyle bir işleme gerek yok. Diğer bir konu, Ulusal Adres Veri Tabanına Türkiye’de mevcut olan tüm adresler girilmiş ve hepsine bir adres kodu verilmiştir. Sigorta şirketleri de bu sisteme girerek poliçe keserler. O yere ait adres kodu yoksa poliçeyi kesemez. Yani adres kodu olan bir poliçe o adrese aittir. Diyelim ki bu yerden şüphelendiniz.. memurun yapması gereken şudur. Önündeki bilgisayardan internete girecek ve http://adreskodu.dask.gov.tr adresini açacak ve adres kodunu doğrulama ya da adres kodunu öğrenme bölümünden birinden gerekli bilgileri doldurarak bütün bilgileri resmi bir siteden öğrenebilecektir. Gerekirse bu belgenin çıktısını dosyaya koyacak ve işi bitirecektir.  Kısa ve öz..  Bu kadar basit yani.  Burası da devletin resmi sitesi. Her şey bir yana yine de numarataj belgesi mi istiyorsunuz ? Büyükşehir ile ilçe belediyesinin kuracağı küçücük bir protokol ile veya Büyükşehir’in kendi numarataj elemanı ile bu işler çözülür.

Yaşadığım olay kısaca bu. Ben hadi koşturabilen biriyim. Yaşlı teyzeler amcalar geliyorlar. Bu anlamsız işlem için nasıl koştursunlar ? Takdiri sizlere bırakıyorum.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Burhanettin KOCAMAZ.. Lütfen bir an önce bu konuya el atın ve vatandaşı lütfen yormayınız.. Sorunlara hassas davrandığınızı biliyoruz.İnanıyorum ki en kısa zamanda çözersiniz..

Saygılarımla

 

Ahmet DOĞAN

Şişli Belediyesi

Harita Mühendisi

İSTANBUL/ 13.02.2017

İletişim: anamurahmet@gmail.com

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862