• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İçel 20 °C

Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara Çanakkale Gezisi

Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara Çanakkale Gezisi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Burhanettin Kocamaz’ın, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’na kalan çocuklara verdiği söz kapsamında 36 çocuğu Çanakkale’ye götürdü.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 36 çocuğa verdiği “Çanakkale gezisi” sözünü yerine getirdi.

Ramazan Bayramı’nda Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’na bayram ziyaretinde bulunan Başkan Kocamaz, karne hediyesi olarak çocuklara “Çanakkale gezisi” sözü vermişti. “100. Yılda İki Başarı Projesi” kapsamında gençlere tarih bilincinin aşılanması, çocukların milli birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve farklı şehirleri de yakından tanımaları amacıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında 36 çocuk Çanakkale’ye gitti.

Gezi programı çerçevesinde çocuklar İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Eskişehir olmak üzere dört şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Çocuklar, Çanakkale’de Çanakkale Şehitleri Anıtı, Şehitlikler, Truva Atı, İstanbul’da Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Miniatürk, Bursa’da Ulu Camii, Kapalı Çarşı, Tophane ve Eskişehir’de Odunpazarı Evleri gibi birçok tarihi ve kültürel mekanı görme fırsatı buldu.

Başkan Kocamaz’ın kendilerine en güzel hediyeyi verdiğini belirten çocuklar, gezinin kendileri için çok önemli olduğunu, gezdikleri bu tarihi ve kültürel mekanları ilk defa gördüklerini dile getirdiler.

baskan-kocamaz-cocuklara-verdigi-sozu-yerine-getir___--di-(9).jpg

baskan-kocamaz-cocuklara-verdigi-sozu-yerine-getir___--di-(11).jpg

baskan-kocamaz-cocuklara-verdigi-sozu-yerine-getir___--di-(3).jpg

baskan-kocamaz-cocuklara-verdigi-sozu-yerine-getir___--di-(1).jpg

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862