• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Silifke ve Erdemli’de 82 Bin140 Dekar Zirai Arazi, Suya Kavuşmak İçin Gün Sayıyor

Silifke ve Erdemli’de 82 Bin140 Dekar Zirai Arazi, Suya Kavuşmak İçin Gün Sayıyor
Mersin Aksıfat Barajı’nda fiziki gerçekleşme yüzde 62’ye ulaştı.

Haber Merkezi (Özel Haber) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşaası süren Aksıfat Barajı’nda fiziki gerçekleşme yüzde 62 seviyesine ulaştı. Barajın tamamlanması ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde 82.140 zirai arazi suya kavuşacak.

Aksıfat Barajı’nın Lamas Çayı’nın kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerinde inşa edildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu baraj sulamanın yanında enerji maksatlı da kullanılacak. Barajın tamamlanması ve sulama projesinin de devreye alınması ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde 82.140 dekar bereketli zirai arazi suya kavuşacak. Baraj ile ayrıca yılda 8 milyon 100 bin kiloWatt.saat enerji üretilecek. Mersinimizin bereketli topraklarına bereket katacak barajda fiziki gerçekleşme ise yüzde 62 seviyesine ulaştı” diye konuştu.

Milli Ekonomiye Yıllık 98 Milyon Liralık Katkı Verilecek

Temelden 83 metre yüksekliğinde önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen baraj 1 milyon 553 bin m3 gövde hacmine sahip olacak. Proje ile 16.428 kişiye istihdam sağlanacak ve milli ekonomiye yılda 98 milyon lira katkı verilecek.

Çiftçilerimizin Gelirinde Önemli Ölçüde İyileşme Sağlanacak

Aksıfat Barajı’nın 98 milyon lira yatırım bedeli ile 2018 yılında tamamlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yakın bir gelecekte Dünya’daki en önemli sektör, gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. Bu yüzden biz Türkiye'yi Dünya’nın gıda üretim ve ihracat merkezi haline getirmek istiyoruz. Yeter ki, biz sulama projelerimizi, barajlarımızı, göletlerimizi yapalım. Bu maksatla bir seferberlik başlattık ve ekonomik sulanabilir bütün zirai alanlarımızı suya kavuşturmakta kararlıyız. Aksıfat Barajı da bu doğrultuda attığımız adımlardan birisini oluşturuyor. Bu baraj ile Silifke ve Erdemli’de çiftçilik yapan vatandaşlarımızın gelirlerinde önemli ölçüde iyileşme sağlanacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862