• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Silifke'de 300 öğrenci ailesine aylık 100 lira yardım

Silifke'de 300 öğrenci ailesine aylık 100 lira yardım
Silifke Belediyesi, ortaöğretim kurumlarındaki 5 ile 12. sınıf düzeyinde öğrenim gören 300 öğrenci ailesine, aylık 100 TL yardım yapacak.

Haber Merkezi - Eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştiren Silifke Belediyesi, geçen yıl 200 öğrenci ailesine verdiği nakdi yardım sayısını bu yıl 300’e çıkardı.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, nakdi yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 300 öğrencinin ailesine, 9 ay süresince her ay düzenli olarak verileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl ortaokul ve lise düzeyindeki yüzlerce öğrenciye nakdi yardım yapmak için çalışma başlatan Silifke Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılında 300 dar gelirli ailenin yüzünü güldürecek. Yoksul ailelerin öğrencilerine yapılacak nakdi yardım önergesi, Eylül ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

Olağan meclis toplantısında alınan nakdi yardım kararı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Ekonomik sıkıntılar içinde okumaya çalışan ortaöğretim çağındaki öğrencilerimiz ve ailelerini, bir nebze de olsa rahatlatacak olan nakdi yardımlarımızı bu yıl da sürdürmeye karar verdik. Geçtiğimiz yıl 200 olan aile sayısını bu yıl 300’e çıkardık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenecek olan, ortaokul ve lisede okuyan 300 öğrencimizin ailelerine, 9 ay süresince her ay 100 TL yardım yapacağız. Bu yardım ilçe sınırlarımız içerisinde ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimiz ile ailelerine yönelik yapılacak bir yardımdır.

Bu yardımlar ile maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına destek olabilmeyi hedefliyoruz. Yardımlarımızın geri ödemesi yoktur. Öğrencilerimizden tek isteğimiz derslerine odaklanmaları ve başarıları ile bizleri gururlandırmalarıdır. İmkanlarımız dâhilinde dar gelirli ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862