• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İçel 22 °C

Silifke’de “Himayetim Projesi" için ilk adım atıldı

Silifke’de “Himayetim Projesi" için ilk adım atıldı
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, tüm Türkiye’ye örnek olabilecek “Himayetim” adlı projeyi Silifke’de hayata geçirmek için okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi - Yetim ve öksüz çocuklar ile parçalanmış ailelerin çocuklarının sorunları hakkında toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturulması hedeflenen “Himayetim” projesi için Kaymakam Şevket Cinbir başkanlığında Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda toplantı düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, eşi Hayriye Cinbir, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftci, Silifke genelindeki okul müdürleri ve rehber öğretmenlerden oluşan yaklaşık 250 kişinin katıldığı toplantıda, projeye ne gibi katkılar sağlanabilir, projenin hayata geçmesi için ne tür çalışmalar yapılabilir ve kimlerin projeye dahil edilmesi gerektiği konuları görüşüldü.

Toplumda görünen olumsuz davranış ve görüşlerden yola çıkarak böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Kaymakam Şevket Cinbir, “Himayetim” projesinin amaçları hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Kaymakam Çinbir yaptığı konuşmasında, "Himayetim projesi Silifke’de yaşayan babası ve annesi veya baba ve anneden birisi olmayan çocuklar (yetim veya öksüz) ile parçalanmış aile çocukları tespit edilmiştir. Bilgiler güncellenmektedir. Bu çocukların yaşadıkları aileler inceleniyor. Maddi durumu iyi olmayanlara ihtiyaç duydukları yardımlar yapılıyor.

Proje ile; Yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerinin sorunları hakkında toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, Toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin güçlendirilmesi, Aile ve çocukların sosyal entegrasyonu ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımlarının sağlanması, Eğitim, sağlık, sosyal yardım ve sosyal hizmet gibi kamu hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması, Aile ve çocukların sosyalleşmeleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları hedeflenmektedir” dedi.

Bunun için yapılması planlanan faaliyet ve işlerin bazıları şöyledir diyen Cinbir, şöyle devam etti:
“Aile ve çocuklara psiko-sosyal destek sağlanacak. Çocukların eğitim süreçleri yakından takip edilecek, ihtiyaç duydukları derslerden takviye kurslarla desteklenecek. Bunun için her kademedeki ve her okul türündeki öğrenci grubu için ayrı ayrı Takip ve Destek Birimi oluşturulacak. Ailelerin ihtiyaç duyduğu konu ve alanlarda aile içi iletişim, ev ekonomisi, çocuk gelişimi gibi kurs veya seminerler düzenlenecek. Silifke’de yapılacak ihtiyaç analizi ile belirlenecek alanlarda meslek edindirme, girişimcilik kursları açılarak anne veya babaların istihdam edilebilirlikleri ve iş kurma kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacak.

İş kurma veya iş bulmalarına yardımcı olunacak, Üniversitede okuyan yetim veya öksüz çocuklar ayrıca takip edilecek, maddi ve manevi yönden desteklenecek, içinde bulundukları yoksunluktan etkilenmemeleri için gereken yapılacak, Silifke genelinde komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak, yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine arkadaş, dost, ağabey, kardeş, amca, teyze olabilecek aileler belirlenerek dayanışma ve yardımlaşma içinde olmaları sağlanacak, bunun organize ve takibi için" Silifke’deyiz, Biz Silifke Ailesiyiz ve Yalnız Değilsiniz "sloganıyla bir birim oluşturulacak. Çocukların yaşları, devam ettikleri okullar, ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak oluşturulacak gruplar için hazırlanacak programların uygulanması sağlanacak. Sosyal sorumluluk bilincinin güçlenmesini sağlamak için bütün Silifkeliler projenin paydaşıdır.”

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862