• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İçel 21 °C

Şükran Camuz isimli kuru yük gemisi kurtarıldı

Şükran Camuz isimli kuru yük gemisi kurtarıldı
Mersin’de geçtiğimiz günlerde batmak üzereyken kurtarılan kuru yük gemilerinden Kaptan Hasan Camuz isimli gemi tamir edilirken, Şükran Camuz isimli gemi de emniyetli alana çekilerek kurtarıldı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri sonucu bulundukları yer itibariyle can, mal, seyir ve çevre emniyeti açısından tehlike arz eden Kaptan Hasan Camuz ve Şükran Camuz isimli kuru yük gemilerine, 13 Ağustos 2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı, Mersin Liman Başkanlığı, MIP, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın aldığı ortak karar kapsamında müdahale edildi.

Üzerinde haciz kararı olan bu gemiler, Ocak 2015’te çıkan fırtına nedeniyle denizde can ve mal emniyetini tehlike içine sokacak şekilde liman içerisine sürüklendi.

Batmak üzere olan Kaptan Hasan Camuz isimli gemi, dalgıçların su alan kısımları körlemesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından geminin ambarlarındaki suyun boşaltılmasıyla batmaktan kurtarıldı. MIP römorkörünün operasyonu ile gemi aynı şekilde seferden men edilmiş olan Luna’nın sancak bordasına yanaştırıldı.

Hala seyir ve çevre emniyeti açısından tehlike saçmaya devam eden ve şehir estetiği açısından kötü bir görüntüye sahip olan Şükran Camuz isimli terk edilmiş gemi de, MIP ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ekiplerince ortak yürütülen çalışma ile kurtarıldı.

MIP tarafından temin edilen dalgıç ile karinası ve çapa bağlantısı kontrol edilen geminin römorkörle çekilebileceği kararı alınarak hazırlıklara başlandı ve bu karar 21 Ağustos 2015 Cuma günü uygulandı. MIP römorkörünün çektiği gemi, aralarına Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen usturmaçalar bağlanarak, Mersin Liman Başkanlığı’nın talimatı ile Kaptan Hasan Camuz isimli gemiye yaslandı.

Böylece haciz nedeniyle seferden men edilmiş tüm gemiler Mersin Liman Başkanlığı tarafından uygun bulunan bölgeye toplanmış oldu. MIP tarafından bu operasyonlarda kullanılan römorkör ve botların yakıtlarının da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı açıklandı.

sukran-camuz-da-batmaktan-kurtarildi-(2).jpg

sukran-camuz-da-batmaktan-kurtarildi-(6).jpg

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862