• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İçel 25 °C

Tarhan: Bir Tek Kişiye Bir Tek Kuruş Borcumuz Yok

Tarhan: Bir Tek Kişiye Bir Tek Kuruş Borcumuz Yok
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye'de şu anda taşeron işçisine en fazla maaşı veren 2'nci belediye olduklarını belirtti.

Haber Merkezi - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye'de şu anda taşeron işçisine en fazla maaşı veren 2'nci belediye olduklarını belirterek, "Belediyemizin bir tek kişiye bir tek kuruş borcu yok. Bütçemizin dörtte bir fazlası kadar bankada yatırımlar için para ayırmış durumdayız. Türkiye'de ekonomik yönden oldukça güçlü bir belediyeyiz" dedi. 

Başkan Tarhan, Mezitli Belediye Tesisleri içindeki Down Kafe'de düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 20 Mart 2014 tarihinden bu yana geçen 2 yılda gerçekleştirdiği hizmetler ve yeni projelerini anlattı. Konuşmasına, "Basınla daha sık bir araya gelmemiz gerekiyor" diyerek bir özeleştiriyle başlayan Tarhan, "Bunda başta benim kusurum var ama Gazeteciler Cemiyeti ve ilgili dernekler de biraz bizi kışkırtsın ki, zaman zaman bir araya gelelim. Ben onlardan bunu bekliyorum. İsterlerse her ay sizlerle bir araya gelmekten mutlu olurum ve sizlerin kent adına önerilerinizden her zaman yararlanmak isterim" diye konuştu.

Hizmetlerini anlatmaya Down Kafe ile başlayan Tarhan, her gün iki-üç down sendromlu gencin kafeye gelerek çalıştıklarını, kafeyi sevgileriyle onların yaşattıklarını vurguladı. Bu projeden çok mutlu olduklarını dile getiren Tarhan, projenin çok da başarılı olduğunu ifade etti. Göreve geldiği ilk andan itibaren her hafta Salı günleri 'Halk Günü' düzenlediğini ve aksatmadan bugüne kadar devam ettiğini aktaran Tarhan, halk günlerini artık sadece belediyede değil, halkın ayağına giderek farklı mekanlarda gerçekleştirmeye başladıklarını kaydetti. Belediye olarak 33 ayrı dalda sanat kursu açtıkları bilgisini veren Tarhan, bu kapsamda 200'ün üzerinde öğrencisi bulunan iki tane bale okulu açtıklarını söyledi.

"GÖNÜLLÜ ORDUSUNU GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Çalışmalarını, belediye personeli dışında gönüllü olan halkla beraber yapmak istediklerinin altını çizen Tarhan, bu çerçevede siyasi düşüncesi ne olursa olsun kimseyi dışlamadan, 'Gelin siz de destek verin' çağrısında bulunduklarını aktardı. Bu gönüllü ordusunu geliştirmek istediklerini ve birçok mahallede 'Gönüllü Evi' açtıklarını bildiren Tarhan, bu evleri çoğaltacaklarını ifade etti. Bu gönüllü ordusuyla halka daha yakın olduklarını belirten Tarhan, onlar vasıtasıyla sorunları ve talepleri çok daha iyi ve yakından takip ederek, çözüm ürettiklerini kaydetti.

Kadın Üretici Pazarı'nı da çok önemsediklerini, ilkini açtıktan sonra 4 tane daha Kadın Üretici Pazarı açtıklarını bildiren Tarhan, "Şu anda toplamda 5 tane Kadın Üretici Pazarı oldu. Kadın Üretici Pazarımız ile Sosyal Demokrasi Derneği'nin CHP'li belediyeler arasında yaptığı değerlendirmede verdiği 5 ödülden biri olan tarım alanında katkı ödülüne layık görülen belediye olduk. Bu proje, mevcut pazarlara alternatif değil ama fiyat anlamında da dengeleyici bir proje. Bu projemizi de çoğaltacağız" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDEN BELEDİYENİN DE İŞLETME YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Bircan Tüfekçioğlu adına bir hayırseverin, belediyenin verdiği yere yaptığı anaokulunun yeni bir proje olduğunu belirten Tarhan, önümüzdeki eğitim döneminde anaokulunun hizmete gireceğini söyledi. Yönetmelik ve ücret tarifesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, belediye meclisinden geçirecekleri kararla bu anaokulunu kendilerinin işleteceğini anlatan Tarhan, "Zaten tüm alanları biz işletiyoruz. Hiçbir yeri ihaleye vermiyoruz. Bu tesis de geçmişte bir kişiye verilmiş bir alandı. O kişiyi 9 ay uğraştık çıkardık, şu anda tamamen biz işletiyoruz. Bir bölümü bale okulu olarak kullanılan alanın işletmesi de tamamen bize ait. İki yıl uğraşarak mahkeme kararıyla aldığımız bir başka alanı da düzenleyerek halkın hizmetine açtık. Birilerine peşkeş çekmeden belediye de kendi elemanıyla demek ki, bu tür yerleri işletebilirmiş. Bunu göstermek istiyoruz. Şu ana kadar da oldukça başarılı gidiyoruz bu konuda. Yeşil alanların birçoğu lokantalar ve farklı iş yerleriyle işgal edilmiş durumdaydı. Bir yer hariç tümünü yıktık ve park haline getirdik" şeklinde konuştu.

Güneş Festivali'ni bu yıl 11-12 Haziran tarihlerinde yapacakları bilgisini de veren Tarhan, festivalde ilk gün Emre Aydın, ikinci gün ise Candan Erçetin ve Kardeş Türküler'in sahne alacağını söyledi. Öte yandan, Viranşehir sahil yolunu iyileştirdiklerini, ancak nihai amaçlarının Pompeiopolis alanını iyileştirmek olduğunu dile getiren Tarhan, oradaki antik limanı ortaya çıkarmayı ve Mezitli'nin vitrininin o bölge olmasını istediğini söyledi. Bu yönde çalışmalara başladıklarını ifade eden Tarhan, ayrıca Bisiklet Yolu Projesi'ni de tamamladıklarını ve yakında yapmaya başlayacaklarını kaydetti.

"ESKİ HAL ALANINA KENT MEYDANI VE YENİ BELEDİYE BİNASI YAPACAĞIZ"

Meydan düzenlemesinin haklı olarak sürekli eleştirilen bir konu olduğuna işaret eden Tarhan, Mersin'de meydan olmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Meydanı'nı da hem büyüklük hem de kullanım açısından çok meydan olarak kabul etmemek gerekir. Halk kullanmıyor orayı. Bayramdan bayrama kullanılan bir meydan. Oysa meydanlar halkın sürekli orayı kullandığı alanlar olmalı. Göreve geldiğimizde plan tadilatı için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmuştuk. Malum bazı nedenlerle iki yıl uğraştık. İki yıl sonunda tam istediğimiz gibi olmasa da plan değişikliğini Büyükşehir Meclisi'nde daha yeni gerçekleştirdik. Eski Hal olarak bilinen alanı kent meydanı yapıyoruz. Orada yeni bir belediye hizmet binası ve gençlik merkezi de yapacağız. Kendi dönemimizde de bunu tamamlamış olacağız ve hep birlikte açacağız. Bunun dışında mini meydanlar da yaparak halkın hizmetine sunmaya başladık."

"TÜRKİYE'DE TAŞERON İŞÇİSİNE EN FAZLA ÜCRETİ VEREN 2'NCİ BELEDİYEYİZ"

Belediye çalışanlarına ilişkin de bilgi veren Tarhan, Türkiye'de şu anda taşeron işçisine en fazla ücret veren ikinci belediye olduklarının altını çizdi. En az maaş alan taşeron işçisinin bin 730 lira aldığını dile getiren Tarhan, şunları söyledi: "Bunlar toplam işçinin üçte birini teşkil ediyor. Üçte ikisi ise yapmış olduğu göreve göre 4 bin liraya kadar ücret alıyor. Her iki bayramda ayrıca para veriyoruz. Yani işçilerle toplu sözleşme yapmış gibi ücret veriyoruz. Eğer toplu sözleşme yapabilme yetkileri olsa toplu sözleşme yapacağız ama onların teknik nedenlerle böyle bir yetkileri henüz olmadığı için biz bunu şartnamelerle sağladık. Kadroya alma konusunda çoğu belediye ürküyor ama bizim için hiç önemli değil. Kadroya da girse de zaten biz kadroya girmiş gibi ücret ve hakları yönünden bunları veriyoruz. Kadroya girmelerinde durumunda tek fark, herhangi bir durumda işten çıkışları olduğunda yüklü miktarda tazminatı tabi ki öngörürüz, çalışan arkadaşları koruruz.

Sadece bir-iki işçiyi disiplin suçundan işten çıkardık, üçü bulmaz. Bunun dışında hiçbir işçiyi işten çıkarmadık. Ayrıca bizim işçilerimizin çoğu da siyasi anlamda benimle aynı görüşte değil. Göreve gelmeden de söylemiştim, her kim olursa olsun, çalışan, alın teri olan bu dönemde kalacaktır. Siyasi düşüncesini ayırt etmeksizin. Tabi bu benim kendi partimde rahatsızlık yaratabilir ama biz doğru bildiğimiz yolda gidiyoruz. Çalışan arkadaşlar görevinde kalacak ve her ay maaşlarını da gününde alacaklar."

"BİR TEK KİŞİYE BİR TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK"

Belediye çalışanlarına her ay günü gününe maaşlarını ödediklerini vurgulayan Tarhan, belediyenin hiç borcu olmadığı gibi bankada yatırımlar için para da ayırdıklarına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Belediyemizin bir tek kişiye bir tek kuruş borcu yok. Ne işçi ne piyasadan. Geldiğimizde bütçenin dörtte biri kadar borcumuz vardı. Şu anda bütçemizin dörtte bir fazlası kadar bankada yatırımlar için para ayırmış durumdayız. Türkiye'de bu anlamda da ekonomik yönden oldukça güçlü bir belediyeyiz."

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862