• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 26 °C

Tarsus'ta gölete 25 bin yavru balık bırakıldı

Tarsus'ta gölete 25 bin yavru balık bırakıldı
Mersin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürlüğü tarafından balıkçılığın gelişmesine katkı sağlanması ve olta balıkçılığının artırılması amacıyla, Tarsus’ta Çavuşlu Göleti’ne 25 bin yavru balık bırakıldı.

Haber Merkezi - Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, gölet kıyısında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, balıkçılığın gelişmesine katkı sağlamak ve olta balıkçılığının çoğalmasına destek olmak amacıyla Çavuşlu Göleti’ne balık bırakılmasının önemli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarımsal faaliyetlerinin yanında il ve ilçelerdeki balıkçılığın gelişmesine de önemli katkılar sağladığını belirten Atmaca, “Burada sulama amaçlı kullanılan göletimize olta balıkçılığının da gelişmesi için yavru balıklar bırakıldı. İnşallah önümüzdeki sene bu balıklar büyümüş olacak ve vatandaşlar gelip burada balık tutabilecekler” diye konuştu.

BALIKÇILARA BÜYÜK DESTEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala ise Çavuşlu Göleti’ne 25 bin balık bırakarak güzel bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakanlık olarak hem bölgede balıkçılığın gelişmesi hem de balık türünün artması için böyle çalışmalar yaptıklarını anlatan Çiftepala, şöyle devam etti: “Bu sene balık ürünlerine bakanlık olarak toplam 530 bin lira destek verdik. 2014 yılında ise toplam bir milyon 800 bin lira vermişiz. Yani bu sene de yıl sonuna kadar bu rakama tamamlayacağız. Son 10 yılda yapmış olduğumuz toplam destek ise 18 milyon 600 bin lira. Mersin’de tüm bitkisel ve hayvansal ürünlerle ilgili destek miktarı 141 milyon lira. Bakanlığımız bu konuda hem tarımın gelişmesi hem de bu şekilde su ürünlerinin ve hayvancılığının gelişmesi için elinden geldiği kadar çiftçilerimize destek sağlıyor.”

Konuşmaların ardından, Kaymakam Bekir Atmaca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Çiftepala ve köylüler yavru balıkları gölete bıraktı.

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862