• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Tarsus'ta toplu açılış töreni düzenlendi

Tarsus'ta toplu açılış töreni düzenlendi
Tarsus’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışı gerçekleşti.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP milletvekili adayları, MHP İlçe Kadın Kolları Teşkilatı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından yapılan bazı hizmetlerin açılışını yapmak için bugün burada sizlerle beraberiz. Başta yeni yapılan yollar olmak üzere, Tarsus’un ihtiyacı olan Kent Oteli’ni de bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz” dedi.

Tarsus’a vizyon katacak ve yaşam kalitesini yükseltecek birçok projeye imza atacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Tarsusumuzun yollarının yenilenmesi konusunda, yollarımızın bakım ve asfaltlama çalışmalarını başlattık. Pek çok bulvara, caddeye ve mahalleye toplamda 119 bin ton sıcak asfalt döktük. Köy bağlantısı olmayan yollarımıza 176 km sathi kaplama yaparak, iki köyün birbiri ile olan bağlantısını gerçekleştirdik. Tarsusumuzun alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 25 mahalleye 34 bin 500 metrelik içmesuyu şebeke hattı döşedik” dedi.

Yenice Kanalizasyon İnşaatı Tesisi’nin tamamlandığını ve Gülek İçmesuyu İnşaatı’nın kamulaştırmaya ait problemlerinin çözüldüğünü ve 2016 yılı yaz döneminde tesisi hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kocamaz, ‘Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi Yağmursuyu - İçmesuyu - Kanalizasyon Yapım İşi’ ihalesinin de 27 Ekim 2015 tarihinde yapılacağını ifade etti.

Tarsus’ta Aile Yaşam Merkezi ve Spor Alanları Projesi’ni ve kadınları ilgilendiren daha pek çok projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Sizlere söz veriyoruz, Tarsus ev sahipliği yaptığı medeniyetlere yakışır, insanına yakışır, kentlerle yarışır şekilde hizmet alacak. Çıktığımız bu yolda sizlerin bize verdiği destekle çok daha fazla işler başaracağız. Buna inancınız tam olsun, çünkü arkamızda olduğunuzu bildiğimiz sizlerin desteği bize en büyük motivasyon, en büyük güç olacaktır” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi işbirliğince yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. Göreve geldikleri zamandan bu yana Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı, Taşkuyu Mağarası, Canlı Hayvan Ticaret Merkezi, Bağlar Spor Okulu ve Ahmet Yıldırım Taziye Evi’nin açılışlarını yaptıklarını ifade eden Başkan Can, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Tarsus’a yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarını iletti. Başkan Can, hayata geçirilen projelerin tüm Tarsus halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

BAŞKAN KOCAMAZ, TARSUSLU MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplu açılış töreni öncesi Tarsuslu muhtarlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki tüm muhtarlara verdiği Temel Bilgisayar Kullanma Eğitimi’nde Tarsuslu muhtarları ziyaret eden Başkan Kocamaz, geçen 1,5 yıllık sürede Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin genelinde yapmış olduğu ve yapacağı hizmetler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Belediyelerin asli görevlerinin halka hizmet olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, vatandaşların taleplerini yerine getirmek, kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve çok çalışmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Kent merkezlerinde alt yapı, köylerde içmesuyu, sahillerde ise arıtma tesislerinin yeterli olmamasından dolayı sıkıntıların olduğuna vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Bölgemizi topyekun kalkındırmak durumundayız. Biz 3 yıl içerisinde Mersin’in yolsuz ve susuz köyü kalmayacak dedik. Şu anda yoğun bir şekilde bu hedefe ulaşmak için çalışıyoruz.

Yaptığımız hizmetleri önem sırasınca yapıyoruz. Siz de takdir edersiniz ki bu kadar geniş bir alanda, bütün hizmetlerin bir anda yapılması, sıkıntıların çözülmesi mümkün değil. Buna ne kaynağımız ne de zamanımız yeter. Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirerek Mersin’in tamamına hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz bu 3 yıl içerisinde” diye konuştu.

tarsus-kentlerle-yarisir-hizmeti-alacak-(3).jpg

tarsus-kentlerle-yarisir-hizmeti-alacak-(22).jpg

tarsus-kentlerle-yarisir-hizmeti-alacak-(6).jpg

tarsus-kentlerle-yarisir-hizmeti-alacak-(7).jpg

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862