• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İçel 24 °C

Tarsus’un Kurtuluşu Sinsinle şenlendi

Tarsus’un Kurtuluşu Sinsinle şenlendi
Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, sinsin gösterisiyle şenlendi

Haber Merkezi - Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk oyunlar ekibinin gösterisiyle başladı.

Daha sonra yerel sanatçılar Akın Çökel, Abdil Çemer ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Gazi Baydemir’in seslendirdiği türkülerle devam etti. Yoğun ilgi gösterilen etkinliklerde vatandaşlar, davul zurna eşliğinde yakılan ateş etrafında sinsin oyunu ve halaylarla çekerek o günleri yad ettiler.

Ülke üzerinde oynanan oyunlara asla izin vermeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, hainlerin kazdıkları kuyuya kendilerinin düşeceğini söyledi.

Başkan Can, “Biz her ortamda, şehrimizde yaşayan insanlara din, dil, ırk, memleket ayrımı yapmadan, insanları ötekileştirmeden hizmet etmeye çaba gösterdiğimizi açıkça ifade ediyoruz. Sadece ortak paydanın Tarsus olması konusunda herkese kucak açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. Maalesef ülkemizde ve bu güzel şehrimizde bir süredir hiçte hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Bazı kendini bilmez kişiler tarafından okullar yakılıyor, camiler kurşunlanıyor ve binlerce yıllık süren kardeşliğin temeline dinamit koymak için var güçleriyle çalışıyorlar. Buradan tüm hemşerilerimize seslenmek istiyorum.

Biz bu hainlerin oyununa gelmeye gelmeyeceğiz, bunların oyunlarına gelmediğimiz gibi de, birlik ve beraberliğimizi koruyarak bunları kendi kazdıkları kuyunun içinde boğulmaya mahkum edeceğiz. Hiç kimse yaşanan bu olaylardan dolayı endişe duymasın. Biz buradayız. Devletimiz burada, gerekenler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek. Biz bu sıkıntılı süreç içerisinde sükunetimizi korumaya devam edeceğiz. Ama bu sükunetimiz çaresizliğimizden değil kardeşliğimize ve devletimize olan güvenden kaynaklanmaktadır” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tarihte bu ülkenin Türk olduğunu, Türk devleti olarak da kalacağını söyledi.

Başkan Kocamaz, “Tarsus’taki huzurdan huzursuz olanlar var. Burada 20-22 yıldır bu kadrolar Tarsus’un birliği, dirliği ve bütünlüğü için, barış ve kardeşliği için mücadele etti. Bundan sonra da aynı şevk ve azimle bu barış ve kardeşlik ortamının sağlanması sizlerin sayesinde devam edecek. 94 yıl geçti bu topraklar Fransız İşgalinden kurtulalı, Allah’ın izniyle Türk Milleti hiçbir zaman dizginlenemez, Türk Milletine pranga vurulamaz. 94 yıl önce buraya çizmeleriyle ayak basan bir grup Fransız, Kuva-yi Milliyecilerin o dönemdeki çetecilerimizin sayesinde bugün hür ve bağımsız olarak bizlere emanet edilmiş, bizler de bizden sonraki nesillere aynı şekilde Allah’ın izniyle emanet edeceğiz.

Herkesin şunu bilmesini istiyoruz ki, bu vatan 1000 küsur yıldır Türk’tür, bugün de Türk bundan sonra da Aziz Atatürk’ün de dediği gibi Türk kalacaktır. Bu topraklarda yaşayan; kökeni, inancı, memleketi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyet’inin eşit vatandaşıdır. Şayet bu ülküler etrafında birleşiyorsa bizim hiç kimse ile bir problemimiz olamaz ama bu ülkeyi geçmişte olduğu çeşitli ihanetlerle bölmek parçalamak isteyen herkes mutlaka Türk Milletini karşısında bulacaktır. Ben bu vesile ile kurtuluşumuzun 94. Yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliklere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, muharip gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

aw614804_01.jpg

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862