• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 29 °C

Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonası Mersin’de yapıldı

Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonası Mersin’de yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonası finalleri Mersin’de yapıldı. Şampiyonaya 40 bedensel engelli sporcu katıldı.

Haber Merkezi - Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü kortlarında 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tekerli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonası finallerine, başta İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, Hatay, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin olmak üzere farklı illerden toplam 40 engelli sporcu katıldı.

Şampiyona sonunda Türkiye’yi uluslararası engelliler tenis turnuvalarında temsil edecek aday kadrosunun belirlendiği müsabakalarda küçükler, erkekler ve kadınlar kategorilerinde engelli sporcular kıyasıya mücadele etti.

Müsabakalarda, Tek Erkekler kategorisinde Muharrem Çakmak, Tek Kadınlar kategorisinde Büşra Ün, Çift Erkekler kategorisinde Muharrem Çakmak ve Turan Akalın, Çift Kadınlar kategorisinde Büşra Ün ve Nurşen Şen, Küçükler Erkekler kategorisinde Oğuzhan Güneş ve Küçükler Kadınlar kategorisinde Ayşegül Zararsız birinciliği paylaştı.

Tek Erkekler kategorisinde Hakan Güngör, Tek Kadınlar kategorisinde Ebru Bulgurcu, Çift Erkekler kategorisinde Hakan Güngör ve Oğuzhan Güneş, Çift Kadınlar kategorisinde Ebru Bulgurcu ve Neşe Aydemir ise ikincilik ödüllerini aldı.

Şampiyona sonunda düzenlenen ödül törenine, Mersin Vali Vekili Süleyman Deniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Serdar Tanrıverdi, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili İlhami Kılınçkaya, Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü Başkanı Birol Gelbul katıldı.

Ödül Töreni’nde konuşan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Kılınçkaya, turnuvanın engelli sporcular için son derece faydalı geçtiğini vurgulayarak, turnuvayı birinci ve ikinci olarak tamamlayan engelli sporcuların Türkiye’yi, dünya çapında düzenlenecek olan şampiyonalarda temsil edeceklerini söyledi.

Şampiyonada dereceye giren engelli sporculardan, tek erkekler kategorisinde birinciliği elde eden Muharrem Çakmak ile ikinci olan Hakan Güngör’ün ödülleri Vali Vekili Deniz tarafından verildi. Vali Vekili Deniz, ödülleri verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Mersin Valiliği olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Bu turnuvada dereceye giren veya giremeyen tüm engelli sporculara, sporun engel tanımadığını bizlere bir kez daha gösterdikleri için teşekkür ediyor, spor hayatlarında daha da başarılı olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862