• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Teşekkürler Burhanettin Başkan

Ahmet DOĞAN

Uzun süredir Türkiye’nin her yerinde festival ve şenlikler terör olayları nedeniyle birer birer iptal edilirken Anamur’da etkinliklere devam kararı alındı.. Önce de söylediğim gibi takdir tamamen sayın Belediye Başkanınındır. Biz halkın dili olalım dedik ve konuyu köşe yazımıza aktardık..

Birçok övgü ve tepki geldi.. Gayet doğaldı. Hepsine de saygı duydum hiç birini de yadırgamadım.

Bazı köşe yazarlarımız, Anamur’da uzun süredir Anamur aşkı ile hazırlanan etkinliği çekemediğimizi, kıskançlık duyduğumuzu, öfke ve kıskançlıktan kurtulup güzellikleri görmediğimizi, böyle bir başarının üzerinden kimlik kazanmak çabası ile ülkenin hassasiyetinden dem vurarak Belediye Başkanını çalan oynayan bir başkan olarak göstermek istediğimize kadar birçok şeyler yazdılar. Neymiş bir de festival Anamur muzunu ve kültürünü tanıtmak için yapılıyormuş bizler bunu istemiyormuşuz.. Esas başka bir konuya takıldım. Ben bu şekilde yazarak Anamur’un seçilmiş Belediye Başkanı üzerinden Anamur halkına karşı bir öfke ile bakmışım.. Allah Allah daha neler duyacağız neler… Neyse yazıp dursunlar onlar.. Devam etsinler.. Hani derler yaz uzun zamandır yandaş medya diye.. Herkes kimin yandan, kimin candan olduğunu çok iyi biliyor..

Evet bir haber daha geldi.. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin KOCAMAZ’da bir açıklama yaparak bir çok etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Buyurun sayın yazarlarımız bu konuda da yorum yapınız ..Demek ki sayın başkan duyarlılığını ortaya koyarak etkinlikleri iptal etmişler. Kendisini canı gönülden kutlarız..

Diğer yandan birilerini suçlarken iyi düşünmek gerekli.. Ben ki Anamur kültürünü tanıtmak için bırakın Türkiye’yi, Dünya’nın her yerinde kişisel olarak uğraşan biriyim. Yıllardır da Anamur’daki yapılan festivaller için parti farkı gözetmeden ne gerekiyorsa yapalım diyen biriyim. Tüm bunları görmezden gelip yandaş olmakta ayrı bir duygu olsa gerek.. Öte yandan her yerde Anamur dediğin zaman sadece Muz denilir.. Neyini tanıtıyorsunuz onu da anlamış değilim. Bu tür festivaller zaten var olan bir ürün üzerine kurulduysa onu yaşatmak ve devam ettirmek için yapılır.

 Unutmadan can alıcı başka bir nokta daha.. Anamur’da polis noktasına saldırı haberi yapıldı ve tüm Türkiye’de yankı buldu. Ancak sayın ilçe Kaymakamımız konuyu yalanladı. Aslını astarını iyice araştırmadan, bazı basın mensuplarımızca yapılan bu tür haberler dış turizmi zaten olmayan ilçemizdeki iç turizmi de baltalamaktadır.

Sayın Başkanım Burhanettin KOCAMAZ, duyarlılığınız için bir kez daha teşekkür ederim. Demokrasi gereği bu tür etkinlikler için diğer ilçe Belediye Başkanlarını da kendi inisiyatifine bıraktığınızı düşünüyorum. Bu vesile ile Anamur’a getirdiğiniz ve getirmeye devam ettiğiniz hizmetler için de şahsım adına ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

Takdir kamuoyunundur…

Saygılarımla

 

Ahmet DOĞAN

Harita Mühendisi

Şişli Belediyesi / İSTANBUL

14.08.2015

Bu yazı toplam 2112 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862