• BIST 9563.96
  • Altın 2484.644
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.5993
  • İçel 24 °C

Türk Dünyası Mersin'de Karacaoğlan'da Birleşti

Türk Dünyası Mersin'de Karacaoğlan'da Birleşti
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen Karacaoğlan Şiir Akşamları, Türk Dünyasını bir araya getirirken, Mersinlilere de dört gece boyunca kültür ziyafeti yaşattı.

Haber Merkezi - Türk devletleri ve topluluklarından Mersin'e gelen 50'nin üzerinde şair ve ozanın katılımı ile gerçekleştirilen Karacaoğlan Şiir Akşamları, 4 gün süren etkinlik ile 14. kez kapılarını araladı.

Tarsus Şelalesi Karacaoğlan Parkı'nda başlayan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Karacaoğlan Şiir Akşamları, Mersinli sanatseverleri ve Türk Dünyasını bir araya getirdi.
Etkinlik kapsamında Ali Ozan Emre'ye Karacaoğlan Araştırma Ödülü, Günay Yıldız'a Karacaoğlan Halk Şairi Ödülü, İbrahim Sağır'a Karacaoğlan Onur Ödülü, Ertan Aykın, Semih Vural ve Mehmet Doğan'a Karacaoğlan Özel Ödülü verildi.

20 Nisan'da Tarsus'ta başlayan ve Mersin'de devam eden şiir akşamlarının son gecesinde ise Türk Dünyası'ndan gelen konukların birlik ve beraberlik mesajları geceye damga vurdu.
Farklı ülkelerden sanatçıların yer aldığı etkinliğe Çuvaşistan'dan milli şair Albina Kurati, Kırgızistan'dan halk ozanı Abdulvali Alimbekov, Altay'dan gırtlak sanatçısı Irina Kenzina, Azerbaycan'dan şair Kübra Guliyeva ve ozan Seher Atmaca, Suriye'den şair Murtaza Karaali, Güney Azerbaycan'dan halk dansçısı Sabileh Khıabanı, Macaristan'dan halk ozanı Sziranski Jozsef, Doğu Türkistan'dan halk ozanı ve şair Nurala Göktürk katıldı.

KOCAMAZ; "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ülke olarak çok zor günler yaşadığımızı belirterek, "Maalesef Mersinimiz de bu acıdan payına düşeni fazlasıyla alıyor. Son bir yıl içerisinde Mersin'de ebediyete uğurladığımız şehit sayısı 13'e ulaşmış durumda. Bu durum hepimizin yüreğini yaralıyorken, bizler de şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutsal emanet olan ay yıldızlı bayrağımızı gönderde dalgalandırmak için emanetlerine sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bu amaçla birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmamak, vatan sevgisinin önemini tekrar vurgulamak adına insanlarımızı bir araya getirmeye çaba sarfediyoruz. Bu çerçevede sıradan bir belediyecilik anlayışı dışında insanlarımızı bir
araya getirmek için 14 sene önce başlattığımız bu etkinlikler aracılığıyla Türk Dünyası burada, Mersin'de bir kez daha bir araya geldi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eylül ayından bu yana 11 etkinliği iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Kocamaz, "Ama artık bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin istediği olmasın diye bağrımıza taş basarak taşıdığımız misyon gereği kutsal bir görevi de yerine getirmek için bu etkinlikle huzurlarınızdayız. Her şeye rağmen dünya dönüyor, hayat devam ediyor" diye konuştu.

Bu tür etkinlikler ile Türk Dünyasını Mersin'e getirerek, ortak kültürümüzü yaşatmayı da amaçladıklarını aktaran Kocamaz, şöyle devam etti; "Bu tür etkinlikler, geçmişle gelecek arasında kurduğu köprü ile önemli bir vazife üstleniyor. Gerçekleştirilen etkinliklerle kültürümüz, bizden sonraki nesillere aktarılıyor. Her milletin kendi nesline sahip çıktığı bir ortamda biz de bütün insanlığa saygı duyarak, önce can sonra canan diyerek tüm Türk Dünyası'na sahip çıkmak amacıyla bu etkinliği devam ettiriyoruz. 14. Karacaoğlan Şiir Akşamları boyunca birbirinden kıymetli şairlerimizi, ozanlarımızı, aşıklarımızı bu sahnede ağırladık. Bu mekanı, bu atmosferi tatmayan herkesin bu kültür ziyafetini kaçırdığına pişman olacağını belirtirken, Mersinli hemşehrilerimize sosyal ve kültürel etkinliklerimizin devam edeceğini yinelemek istiyorum. Mersin sanata doyacak sözümüzün arkasında durarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz."

Etkinlikler kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kendisine ait şiirleri okuyarak misafirlere duygu dolu anlar yaşatırken, etkinliklerde sahne alan şairler, ozanlar ve aşıklara Karacaoğlan heykelcikleri hediye edildi.

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862