• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İçel 27 °C

Ulu Resort Hotel'deki Gökyüzü Şenliği beğeni topladı

Ulu Resort Hotel'deki Gökyüzü Şenliği beğeni topladı
Mersin'in en gözde tatil yerlerinden olan Ortaburun Turizm Merkezi'nde yer alan Ulu Resort Hotel, Gökyüzü Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükeceli İlköğretim Okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri Ortaburun Turizm Merkezi’nde yer alan Ulu Resort Hotel’de gerçekleşen Gökyüzü Şenliği’ne katıldılar.

Şenliğe ayrıca Gülnar İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Gaznizon Komutanı Özkan Çömez, Gülnar Belediye Başkan Vekili Alparslan Ünüvar Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut iştirak ettiler. 

Astronom Tamer Akın’ın astronomi, göktaşları, yıldızlar, gezegenler ve galaksi hakkında gelen konukları bilgilendirdi. Tamer Akın, “Astronomi önceleri yalnızca, çıplak gözle görülen gök cisimlerinin gözlemi ve hareketleri hakkındaki öngörülerden oluşuyordu. Eski zamanlarda gözlemler çıplak gözle yapılıyorsa da o zamanlar günümüzdeki gibi sanayi ve ışık kirliğinin bulunmayışı insanlara büyük bir avantaj sağlıyordu. Bu yüzden Antik Çağ’da yapılan gözlemlerin günümüzde yapılması neredeyse olanaksız derecesinde zordur” dedi.

Tüm idare amirler, öğrenci ve veliler teleskopla ayı inceleme fırsatı yakaladılar. Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Hayri Toker, toplantı sonunda Astronom Tamer Akın’a ve ev sahipliği yapan Ulu Resort Hotel’e teşekkür etti.

Mersin’de okul bazında yapılan bu çalışmanın genç beyinlere ışık tutması ümidiyle ikramların ardından toplantı sona erdi.

dsc_0096-001.jpg

dsc_0012-006.jpg

20160119_843231.jpg

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862