• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 24 °C

Vali Çakacak, Mersin ESOB’da esnaf temsilcileriyle buluştu

Vali Çakacak, Mersin ESOB’da esnaf temsilcileriyle buluştu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin ESOB ziyaret ederek, Birlik Başkanı Talat Dinçer ve merkezde kurulu oda başkanlarının sorun ve beklentilerini dinledi. Çakacak, çevre esnafını da ziyaret etti.

Haber Merkezi - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, esnafın alın teriyle yaptığı çalışmaları başarıyla sürdürmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Esnafımızın derdi bizlerin derdi. Bizler tüm dinamiklerimizle sizlerin sorunlarının çözümü konusunda elimizden ne geliyorsa en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Vali Çakacak, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Talat Dinçer ve merkezde kurulu oda başkanlarının sorun ve beklentilerini dinledi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve oda başkanlarınca Birlik binası önünde karşılanan Vali Çakacak, daha sonra oda başkanlarıyla birlikte yemek yedi. Yemek sonrası Başkanlık makamına geçen Çakacak, Dinçer’den esnaf ve sanatkarların acil çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi alırken, oda başkanları da sorunlarını birebir aktarma fırsatı buldular.

Ziyarette konuşan Mersin ESOB Başkanı Dinçer, Çakacak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. En önemli sorunlarından birinin Mersin’de ihtisas sanayi sitesi kurulması olduğunu dile getiren Dinçer, bu konunun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yöneticilerin ihtiyaçlarını şehirdeki esnaftan karşılaması talebinde bulunan Dinçer, esnafın kazancına haksız ortak olan seyyar satıcılar ile Suriyeliler konusunda da gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Oda başkanlarını da tek tek dinleyerek sorunlarını not edip, çözümü konusunda gereken hassasiyeti göstereceğini ifade eden Çakacak ise esnafın toplumun temel direklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Esnafımızın varlığı ve onların alın teriyle yaptıkları çalışmaları başarıyla sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sorun ve önerileri dinlemek üzere esnafımızın yanındayız.

Esnafımızın huzuru bizlerin huzurudur. Bu itibarla siz oda başkanlarımızın şahsında bütün esnafımızın iyi olması arzusundayız ve sizlerin her zaman yanınızdayız. Esnafımızın derdi bizlerin derdi. Bizler tüm dinamiklerimizle sizlerin sorunlarının çözümü konusunda elimizden ne geliyorsa en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Teknolojinin geliştiği ve Mersin’in büyüdüğü ortamda esnaf ve sanatkarların merdiven altı tabir edilen sağlıksız ortamlarda olmaması gerektiğine dikkat çeken Vali Çakacak, “Bizler esnafımızın mesleğini rahatça icra edeceği ihtisas sanayi sitelerinde olmalarını arzuluyoruz. Bu konuda bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız, hiç kuşkunuz olmasın” ifadelerini kullandı.

Çakacak, daha sonra Dinçer ve oda başkanları ile Birlik binası çevresinde bulunan esnafı ziyaret ederek sohbet etti.

dsc_5710.jpg

dsc_5790.jpg

dsc_5806.jpg

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862