• BIST 9645.02
  • Altın 2410.006
  • Dolar 32.5985
  • Euro 34.776
  • İçel 24 °C

Yılın ilk nar hasadı Silifke'de yapıldı

Yılın ilk nar hasadı Silifke'de yapıldı
Türkiye'de yılın ilk nar hasadı Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı. Silifkeli üretici İbrahim Persentili'nin 60 dönümlük "Caner" cinsi nar bahçesinden 3 ton hasat yapıldı.

Haber Merkezi - İlk narlar yurtiçine gönderilirken ardından yapılacak olanlar ise, Rusya'ya ihraç edilecek. Ürünün fiyatı henüz belirlenmezken kilogramının 8 ila 10 TL arasında olması bekleniyor.

Sadece Türkiye'de değil dünyada sezonun ilk nar hasadını yaptıklarını belirten İbrahim Persentili, ürünü Silifke'de yetiştirmekten gurur duyduklarını söyledi.

Antalyalı bir üreticinin keşfettiği "Caner" cinsi narı yetiştirmenin oldukça zor olduğunu belirten Persentili, bütün zorluklara rağmen birkaç yıldır üretimini yaparak ilk olarak hasadı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Üretici İbrahim Persentili, "İklimlerin değişmesinden dolayı 20-25 gün geriden gelmesine rağmen gururla söylüyoruz dünyada ilk narı çıkaran bizleriz. Silifke'nin bu coğrafi yapısı, havası erkenci ürün yetiştirmeye çok müsait. Bugün 3 ton nar hasadı yaptık. Arz talep olduğu ve ilkleri yaşadığımız için memnunuz. Nar çok bakım isteyen ilgi isteyen bir ürün. Bu narı Adana'da diktiler ama muvaffak olamadılar, bizler iklim yapısından dolayı yetiştirdik. Hasat süresi 20 gün civarında" dedi.

Tüccar Süleyman Özyürekoğlu ise, "Caner cinsi nar gerek yurtiçi gerekse yurtdışında oldukça ilgi görüyor. Erkenci olması da ayrıca talebi arttırıyor. Bu ürünü hem Avrupa'ya hem de Rusya'ya satıyoruz. Kilosunun 8-10 lira olmasını bekliyoruz. Türkiye içinde Antalya, Ankara, İstanbul, Mersin gibi büyük illere gönderiyoruz. Şuan hazırlanan narın 5 paleti Moskova'ya gidecek" diye konuştu.

İşçi sorumlusu Durhasan Evliyaoğulları da 25 kişinin nar hasadında çalıştığını belirterek, "06.00'da başlıyoruz, saat 15.00'ta paydos ediyoruz. İşimizden memnunuz ama sıcaklar bizi olumsuz etkiliyor" açıklamasında bulundu.

İşçiler ise, havanın çok sıcak olduğunu fakat bu mevsimde iş buldukları için sevinçli olduklarını ifade etti.

turkiyede-yilin-ilk-nar-hasadi-mersinin-silifke-ilcesinde-yapildi.jpg

turkiyede-yilin-ilk-nar-hasadi-mersinin-silifke-ilcesinde-yapildi-004.jpg

turkiyede-yilin-ilk-nar-hasadi-mersinin-silifke-ilcesinde-yapildi-003.jpg

turkiyede-yilin-ilk-nar-hasadi-mersinin-silifke-ilcesinde-yapildi-002-001.jpg

turkiyede-yilin-ilk-nar-hasadi-mersinin-silifke-ilcesinde-yapildi-001.jpg

Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862