• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İçel 19 °C

YILMAZ'DAN BELEDİYE BAŞKANINA SİTEM

YILMAZ'DAN BELEDİYE BAŞKANINA SİTEM
AKP İlçe Başkanı Yılmaz "Belediye gelirlerinin % 90 ı icra dosyasına gidiyor.

AKP İlçe Başkanı Fevzi YILMAZ , Anamur öğretmen evinde muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarlarla sohbet eden YIılmaz konuşmasında Belediyeye yüklendi.

Anamur Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yol ve araç alımı için talep ettiği 6 milyon liralık kredi çekme yetkisinin AK Parti’li üyelerin de dahil olduğu ret oylarıyla reddedilmesi hakkında da açıklama yapan Yılmaz, bu konuya geniş yer vererek gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Anamur’un sorunları bir partinin, bir siyasi partinin meselesi değildir. Bir insana yetki verip Anamur’u yönet diyoruz. Yaşanan sıkıntıları da güzellikleri de beraber yaşıyoruz. Anamur Belediyesi’nde benim kutsal topraklarda olduğum günlerde yaşanan bir hadise beni üzdü. 6 milyon lira kredi çekmek için gündemde olmayan bir madde gündeme alındı. İş makinesi alınacak, ulaşılmasında sıkıntı yaşanmış veyahut ta yapılması gereken hizmetlerin eksikliği yaşanan bölgelere hizmet götürülecek diye bir şey söylediler.

Arkadaş, biz vatandaşımızın hizmetine engel olacak kadar acizlik yaşayacak, acizlik yaşatacak bir siyasi camia değiliz. Yapılanla gurur duyarız. İnsanlarımızın yaşamını rahatça sürdüreceği ortamların sağlanmasında yapılması gereken neler var diye biz bunun arayışı içindeyken yapılacak hizmetlerin önüne set olma lüksümüz yok. Dedim ki arkadaşlara, bu iş makinesiyle alakalı İller Bankası’ndan isim isim makinelerin özelliklerinin belirtildiği bir zaten izin almıştı. Nedir bu, bu ikinci makine. Tekrar mı makine alınıyor, yok. O iptal edildi. Niye iptal edildi biliyor musunuz? Şu anda belediyenin gerek emlak vergisi gerek İller Bankası’ndan gelen toplam girdisinin yüzde 90’ı sadece icra dosyalarına gittiği için. Biz bunu ısrarla istiyoruz. Kaç tane icra dosyan var, çıkar koy diyoruz. Bunun bilgisini verin. Bunu ben istemek zorundayım, almak zorundayım. Karşı politika yapmak için değil, hatası varsa diyeceğim ki arkadaş gel, bunun bir tarafını da biz hallettirmeye çalışalım diyeceğim. Cebimizden çıkarıp verecek halimiz yok. Ama devletin imkanını millete hizmet olarak sunma adına derdimiz bu. Burada art niyet var.

İller Bankası’nın bu araç alımı talebine izin vermemesinin sebebi Devlet, kurumlara ödeme kapasitesine bakarak kredi veriyor. Bakıyor borcuna, gelirine, eğer ödemesine imkan yoksa vermiyor. Bunun belediye başkanının falan partiden, filan partiden olmasıyla alakası yok. Alanya Belediyesi MHP’li. Var mı bir eksiklik? Var mı alamadığı bir yardım? Burada istenen para 6 milyon lira para. Önceki istenen 3 milyondu. 3 milyon lira para bu işi görecekti madem, niye ikinci? Meclis üyelerine bu olayı anlatsan, ‘Bizim böyle bir sıkıntımız var, 3 milyon lira lazım ama vermediler. Başka türlü halledeceğiz. Gelin buyurun tekrar imza atın, destek verin’ deseydi olmaz mıydı? Niye 6 milyon lira çekiyorsun? 6 milyon çekecek 8 buçuk milyon lira ödeyecek. Anamur belediyesi değil, 65 bin Anamurlu ödeyecek. Yarın belediye başkanlığından çekilip gittiğinde banka ‘ya bu borç senin, gel bunu öde’ mi diyecek. Alakası yok. Anamur Belediyesi’nin başında kim oturuyorsa yakasına yapışacak. Vakti zamanında farklı belediyelerde olduğu gibi mezarlıklar ipotek ettirilecek, elindeki taşınmazlar ipotek ettirilecek. Yani bizim bunu mu yaşamamız lazım? Böyle mi hizmete layığız, bu şekilde mi sıkıntı çekmemiz lazım? Hayır.

Biz arkadaşlarımıza dedik ki gerek CHP’li gerek MHP’li meclis üyelerimize ve bağımsız üyelerimize dedik ki ‘Arkadaşlar biz buna geçiş vermiyoruz’ ve vermedik. Anamur’un geleceği için vermedik. 6 ay kala bir insan böyle bir meseleyle çıkıp ta vatandaşın karşısına şov yapma adına hizmeti yapacağını söylüyor. Bu samimiyet değildir. Böyle bir hizmet anlayışı yok, eksik kalan bir şey olur, tamamlanır. Hizmetkarlık bu değildir.

Bu konuda muhtarlarımızın anlayışına, samimiyetine güveniyoruz. Daha önce alınan her kredinin bardak alınacaksa bir bardak alınmadan telef edildiğini gördüm. Bu paraları biz ödeyeceğiz arkadaşlar. 2 buçuk milyon lira faiz ödeyeceğime bir buçuk milyon liralık yatırımla başlarım, arttırarak devam ederim. 6 milyonu çektiğinde yapılacak işler belli. Atatepe’ye tesis yapılacaktı, şu olacaktı bu olacaktı, 60 küsur tane madde yazmış. Ama hepsi Burhanettin Kocamaz’ın. Yapanın hakkını vermek lazım. Grup yollarını, şehir içindeki kaldırımları, suyu, mezarlıkları ve birçok işi Burhanettin Kocamaz yapıyor, Büyükşehir yapıyor. Bana desin ki şunları şunları ben yaptım. Konaktan bahsediyor, konak valiliğin bütçesiyle yapıldı. Yani çıkıpta biz tellallık mı yapalım, bunları kendimize yakıştıramıyoruz. Yalanla siyaset yapılmaz. Hele küçük yerde, geleneksel yaşayan yerde böyle çapsız siyaset yapılmaz. Yapılacak yatırımların başından sonuna kadar arkasındayız.”

Yılmaz, konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinledi.

yilmaz2.jpgyilmaz.jpgyilmaz3.jpg

kaynak: anamurgundem

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • BAŞKAN KILINÇ UZAK MAHALLERİ ZİYARET ETTİ26 Ocak 2024 Cuma 22:40
  • 31 MART TARİHİNDE KİME OY VERECEKSİNİZ?21 Ocak 2024 Pazar 19:27
  • M.FEYZULLAH YILMAZ'DAN ANAMUR'A İKİ MÜJDE17 Ocak 2024 Çarşamba 15:28
  • BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN AÇIKLAMA14 Ocak 2024 Pazar 17:51
  • CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU11 Ocak 2024 Perşembe 00:11
  • MHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:34
  • MHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU10 Ocak 2024 Çarşamba 17:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862