• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İçel 19 °C

Devlet eliyle Caretta katliamı

Devlet eliyle Caretta katliamı
CHP’li Çamak, Mezitli’de ki Davultepe 100.Yıl (Gümüşkum) Tabiat Parkı’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca imara açılmak istenmesini, “Devlet eliyle Caretta katliamı” olarak yorumladı.

Haber MerkeziCHP Mersin Milletvekili Dr.Hüseyin Çamak, Mezitli’de nesli tükenmekte olan Chelonia mydas ve Caretta caretta deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan Davultepe 100.Yıl (Gümüşkum)Tabiat Parkı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘A tipi mesire yeri’ olarak değiştirilmesi ve alanın betonlaşmaya açılacağı iddialarına sert tepki verdi.

Çamak, “Caretta alanında yapılaşma büyük hata olur. Yüzlerce ağaç sökülecek. Deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalındaki en küçük değişiklik bu canlıların sonu olacak. Devlet eliyle Caretta katliamı yaşanacak” dedi.

“PLAJDA OTEL YAPILACAK”

Plajda otel yapılacağını öne süren Çamak, şunları söyledi: “Mezitli, son yıllarda turizm alanında da adından söz ettirmek istiyor. Soli Pompeiopolis antik kenti gibi turistik değerleri barındıran ilçenin sahilinde yer alan Davultepe kumsalı ise Caretta caretta ve Chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olarak biliniyor.

2011 yılında ‘Tabiat Parkı’ olarak ilan edilen, Mersin sınırları içerisindeki Davultepe 100. Yıl mevkiinde 226 dönümlük alan, milli parklardan alınarak statüsü değiştirilip vasıfsız orman arazisi ve mesire yeri haline getirildi. Birinci derecede sit alanı yapılaşmaya açılacak. Yüzlerce ağaca kıyılarak otel yapılacak olması bölgede yaşayan yurttaşların tepkilerine neden oldu.”

“MÜTEAHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Alanın kimi müteahhitlere seçim yatırımı olarak hediye edildiği, bir kısmının da satıldığı iddiaları olduğuna vurgu yapan Çamak, açıklamasına şöyle devam etti: “Mersinimizin milli ve milletlerarası düzeyde öneme sahip müstesna köşesinin korunarak sürdürebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara milli bir miras bırakılması gerekir. Ama gelinen noktada alanın kimi müteahhitlere seçim yatırımı olarak hediye edildiği, bir kısmının da satıldığı iddiaları var.

Akciğer kaynağı olan bölgedeki ağaçlık alanların yok olması bölgedeki ekolojinin zarar görmesine neden olacaktır. Caretta alanında yapılaşma büyük hata olur. Yüzlerce ağaç sökülecek. Deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalındaki en küçük değişiklik bu canlıların sonu olacak. Adeta devlet eliyle Caretta katliamı yaşanacak. Çocuklarımız ve kaplumbağalarımız için Davultepe’ ye hep birlikte sahip çıkacağız.”

Kaynak: Mersin Haberci

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862