• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 30 °C

27 Yıllık Tecrübe Aday Adaylığını Açıkladı

27 Yıllık Tecrübe Aday Adaylığını Açıkladı
Şişli Belediyesi Harita Mühendisi Ahmet Doğan, Chp'den Anamur Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını Açıkladı.

Açıklamasında Doğan;

“BAŞKA PARTİLERDEN TEKLİF ALDIM AMA AİLECE CHP’LİYİZ”

Doğan, yaptığı açıklamada, kendisinin aday adaylığı ile ilgili dedikodular üretildiğini belirterek, “Çeşitli söylemlerle karşı karşıya kaldım. Şahsıma birçok parti ile yakıştırmalar yapıldı. Diğer partilerden aday olacağım ya da hangi parti olursa olsun aday olacağım yönünde birçok söylenti çıktı. Başka partilerden teklif geldiği doğrudur. Benim ailem bütün sülalem CHP’de kayıtlı ve Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkan saygı duyan kişilerdir. Bizim yerimiz CHP’den başka bir parti değildir. Çıkan dedikodular da bizleri karalama kampanyasından başka bir şey değildir” dedi.

“YILLARDIR CHP’NİN KAYITLI ÜYESİYİM”

Kendisinin harita mühendisi olarak çalıştığını ancak 657 sayılı devlet memurları yasasına tabi olmadığını vurgulayan Doğan, “İşçi statüsünde çalışıyorum bu nedenle siyaset yasağım yoktur ve yıllardır da CHP’nin kayıtlı üyesiyim” diye konuştu.

Anamur’un hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:

img_8598.jpg

“ANAMUR’UN VİZYONU YOK”

“Anamur hepimizin doğup büyüdüğü, her karışında hepimizin bir anısının bulunduğu topraklar. Her köşesi bizim için değerli topraklar. Pekala Anamur güzel yönetildi mi? Geçmişe baktığımızda bir çok belediye başkanı geldi geçti. Hepsi çeşitli partilerden seçildi. Elbette her biri Anamurumuza güzel eserlerde kazandırmıştır. Ancak halen Anamur hak ettiği yerde değildir. Anamur’un şu anda vizyonu yoktur. Etrafınıza bir bakın. Çevre ilçelere bir bakın ve kıyaslayın. Bizim neyimiz eksik ? Denizimiz mi yok? Güneşimiz mi yok ? Topraklarımız mı yok.. Hepsi var ama maalesef üzülerek söylüyorum vizyonumuz yok. Anamur çağ atlamak zorunda. Anamur yaşanacak yerlerden biri olmak zorunda. Bizler Anamur’u iyi yönetmeli ve yaşanacak bir yer haline,  daha doğrusu cazibe merkezi haline getirmeliyiz ki okumaya giden genç beyinler çalışmak için üretmek için tekrar bu topraklara geri dönsünler. Maalesef şua anda okumuş genç beyinler Anamur’a dönmüyorlar. Bu gençleri kazanmamız lazım.”

“SAHİL REZALET DURUMDA”

Diğer yandan sahillerimiz hiç bir yerde bulunmayacak kadar geniş ve güzel. Şu anda ne durumda? İskele’ye hepimiz gidiyoruz. Bir misafirinizi alıp iskelede denize girdirmek ister misiniz? Ben getirdim ve orada utandım. Pislik ve rezalet durumda. Biz Anamur halkı olarak bunları hak ediyor muyuz? Sahilimiz kesinlikle tekrar düzenlenmelidir.

“ATATEPE’DE İCRAAT YOK”

Etrafınıza bakın. Şehir içinde veya çevresinde hiç yeşil alan var mı? Şehir içindeki refüjlere bakınız hiç bir zaman yeşil oldu mu? Bu çok mu zor bir şey. Şehir içinde insanların oturabileceği hava alabileceği bir tek yer yok. Ata tepe diye diye her aday ya da başkan vaad verir maalesef gerçekleşmez. Halen mevcut başkanımız burası için proje yarışması yaptı ve dereceye giren yarışmacılara para ödülü de verildi ama ortada icraat yok. İnanın belediyenin kendi imkanları ile yapılabilecek işler bunlar. Bütçesi de öyle büyük bütçeler isteyen işler değil.”

img_8603.jpg

“KARANLIK BİR ŞEHİR”

Anamur’un ne tarafından şehre girerseniz girin hele akşam giriyorsanız karanlık bir şehre giriyorsunuz. Hani Anamur’da muz nerede diye sormazlar mı insana? Otogardaki bir kaç esnaf dışında bu şehirden geçen yabancılar muz göremiyorlar. Çok mu zor şehrin her tarafına muz ağaçları dikmek? Muz mu yok bu memlekette? Bir tane heykeli yapılmıştı onun da yerinde yeller esiyor. Önemli olan yapmak elbette ama bir o kadar da önemli olan yapılanı korumak.

“BU PARTİ HİÇ KİMSENİN MALI DEĞİLDİR, OLAMAZ”

Biz CHP olarak ne yapmalıyız? Biz CHP olarak aramızda tartışsakta kavga da etsek bu seçimde artık kenetlenmek zorundayız. Bu seçim bizim için son şans diyebilirim. Bu seçimde belediye başkanlığının tepesinde ne olursa olsun CHP’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmak zorundayız. Geçtiğimiz seçimlerde birçok sorunlar yaşadık. Bölündük parçalandık, aramıza nifaklar sokuldu. Bu seçimde nifak sokanları artık aramızdan temizleme zamanı gelmedi mi? Bu nifakları sokanların şu anda nerelerde hangi makamlarda bulundukları hepinizin malumu. Bu parti hiç kimsenin malı değildir olamaz. Bu parti Atatürk’ün kurduğu ilke ve hedefler doğrultusunda ilelebet ilerleyecektir. Bunu yıkmaya kimsenin gücü yetmedi ve yetmeyecektir.

“ADAY KİM OLURSA KADINLARLA YOL ALMALI”

Burada kadınlarımıza, bacılarımıza, analarımıza büyük iş düşüyor. Bildiğiniz üzere 2011 yılında bu parti en üst düzeyde oy alarak birinci parti durumundaydı. Kadınlarımızın bunda başarısı çok büyük. Biliyoruz ki hepsi dağ bayır demeden dolaştılar insanlarla konuştular. Bu seçimde de hangimiz aday olursak olalım yine kadınlarımıza güvenelim onlarla yol alalım.”

img_8640.jpg

AHMET DOĞAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Doğan, özgeçmişini de şöyle anlattı:

07.04.1968 tarihinde Anamur’da  doğdum. Annem Emirşah Köyünden Çakmaklılar Sülalesinden, babam ise Yukarı Kükür Köyü Görpe Mahallesindendir. Annem ev hanımı, babam ise yıllarca Anamur’da devlet dairelerinde hizmet vermiş en son Tapu Müdürlüğünden emekli olmuştur. Halen Anamur Saray mahallesinde ikamet etmektedirler.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Anamur’da tamamladım. 1985 yılında Anamur Lisesinden mezun oldum. 1986 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümünü kazandım. 4 yılın sonunda bu okuldan mezun oldum ve 1991 yılı Mart ayında Şişli Belediyesinde Harita Mühendisi olarak göreve başladım. Bir yıl görev yaptıktan sonra askerliğimi Deniz Kuvvetleri komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesinde tamamladım. Burada da mesleki anlamda birçok deneyim kazandım. Deniz altına su isale hatlarının döşenmesi ve ölçülmesi ile ilgili çalışmalara katıldım.

1991 yılından bu yana Şişli Belediyesinde harita mühendisi olarak görev yapıyorum. Geçen süreler içinde 3194 sayılı imar mevzuatı, 775 sayılı gecekondu kanunu, kat mülkiyeti kanunu, 2981 sayılı gecekondu kanunu, 4650 sayılı kamulaştırma kanunu, ihale kanunu ve diğer belediye mevzuatı ile ilgili iş ve işlemler konusunda eğitimler aldım ve bir çok önemli proje uyguladım. Belediyenin bir çok birimi ile ortaklaşa projeler uyguladığımdan ihale mevzuatı da dahil olmak üzere belediye iş ve işlemlerinde 27 yıldır deneyimli bir şekilde çalışıyorum.

2942 sayılı yasanın 4650 sayılı yasa ile değişmesinden dolayı bu değişikliklerin uygulanmasına yönelik bir kitapçığım yayınlandı. Şu anda birçok belediyede bu kitapçıktaki tablo ve uygulamalar kullanılmaktadır. Bu kitapçık yayınlandıktan sonra hem kendi iş yerimde görevime devam ettim, hem de bir yandan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yaklaşık 9 yıl Öğretim görevlisi olarak Kamulaştırma derslerine girdim. Gençlerimize hem belediyecilik hem de diğer mevzuat konusunda deneyimlerimizi aktarmaya çalıştım.

Bütün bunların yanında bir çok büyük firmaya gayrimenkul konusunda danışmanlık yaptım.

İlkokul yıllarında öğrenmeye başladığım Anamur yöresi halk oyunlarını lise son sınıfa kadar devam ettirdim ve bu yıllarda birçok Türkiye birincilikleri de dahil olmak üzere Anamur Halk Danslarını arkadaşlarımızla birlikte tanıtmaya çalıştık. Üniversite yıllarına geldiğimde ise Anamur yöresi Halk danslarını  hem okulda arkadaşlarıma öğrettim, hem de kendim Türkiye’nin diğer yörelerini öğrendim ve sahneye çıktım. Anamur yöresi oyunlarını İstanbul’da bir çok kurum ve kuruluşlarda öğretmeye devam ettim Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları bölümünde öğretim görevlisi olarak Anamur yöre derslerini öğrencilerimize öğrettim. Birçok dernek , kurum ve kuruluda Anamur yöresi Halk danslarını öğrettim ve yıllarca Dünya’nın bir çok yerinde festivallere katıldım. Anamur yöresinin de sergilendiği Dünya Halk Dansları yarışmasında iki kez Dünya Birinciliği kazandık. Halen de bir çok uluslar arası festivallere katılıyorum.

Kültürel anlamda İstanbul Dans Atölyesi Sanat Gençlik ve Spor Kulübünün kurucu başkanıyım. Burada yaklaşık 120 dansçı çeşitli yörelerden halk danslarını öğrenmeye devam ediyorlar. Aynı zamanda Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna bağlı olarak bölge hakemliği yapmaktayım.

Uluslar arası birçok festival organizasyonunu İstanbul’da arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Aynı zamanda  Dünya’daki birçok organizasyon ile işbirliği içerisinde Uluslar arası festival organizasyonları yapmaya devam ediyorum. Bununla ilgili üç farklı web sayfam ile hizmet etmeye devam ediyorum.

Dünya’da birçok ülkeye seyahat ettim. Gidemediğim çok az bir ülke kaldı. Uzak Doğudan Afrika kıtasına, Avrupa’dan Amerika’ya kadar bir çok ülkeye seyahatim oldu. Bu seyahatlerimde sadece festivaller değil kendi mesleğimle ilgili de bir çok fikir alışverişinde bulunmaya özen gösterdim. Dünya’daki diğer şehirlerdeki yaşam şartları ve belediyecilik anlamında gözlemlerde bulundum. Diğer ülkelerdeki çevre düzeni, şehircilik ve diğer belediye hizmetlerini gözlemleme fırsatı yakaladım.

Evli ve bir çocuk babasıyım. Eşim Elektrik Mühendisi olarak özel bir firmada müdür olarak görev yapmaktadır. 22 Yıldır evliyiz. Oğlum 15 yaşındadır ve Özel SEV Amerikan Lisesinde eğitimini devam ettirmektedir.

Annem babam, amcalarım, dayım dahil bütün akrabalarım Anamur’da yaşamaktadırlar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyesiyim.” Diyerek aday adaylığını belirterek tüm aday adalarına ve kendisine başarılar diledi, teşekkür etti.

img_8690.jpg

2-021.jpg1-021.jpg

img_8649.jpgimg_8686.jpgimg_8696.jpg

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862