• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 27 °C

SEÇİM KİRLİLİLİĞİ

SEÇİM KİRLİLİLİĞİ
Yazarımız Ahmet DOĞAN gündeme dair yazılarına devam ediyor.

Saygıdeğer okurlarım;

Her geçtiğimiz gün yerel seçimlere bir adım daha yaklaşıyoruz. Şu anda tüm Türkiye gibi Anamur’da yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. Belediye başkanlığı için seçime girecek tüm partiler ardı ardına mitingler yapıyor, mahalle mahalle gezilerini sürdürüyor. Aynı zamanda da her partinin milletvekilleri de kendi adaylarına destek olmak ve partililerinin yanında olmak için Anamur’u ziyaret ediyor.

Belediye başkanı adayları her gün ayrı bir mahallede kendi projelerini vatandaşa anlatıyor ve kendi meclis üyelerini de tanıtarak oy toplamaya çalışıyor. Bu elbette siyasetin ve seçimlerin olmazsa olmazı. Her aday projelerini halka anlatacak, önümüzdeki beş yılda neler yapacağını vatandaşa anlatacak.

Her seçim döneminde ben de dahil bir çok vatandaşımızın benim gibi kızdığı ve anlam veremediği bir olay vardır diye düşünüyorum. Bu sadece yerel yönetim için değil, genel ve diğer seçimler için de mutlaka önem verilmesi gerekli bir konu diye düşünüyorum. Peki nedir bu olay? Bence pankart kirliliği…

Bunu biraz açalım diyorum…

Bir vatandaşımız A partisini ve adayını destekliyor, diğer vatandaşımız da B partisini ve adayını destekliyor. Projeler hariç olmak üzere tüm sokaklara ve yollara asılan bayraklar ve fotoğraflara göre sizce düşüncesi değişir mi? A partisi ve adayını desteklerken B partisinin adayının fotoğrafı ve afişi çok güzel diye sizce düşüncesi değişir mi? Lütfen etrafta gördüğünüz pankart ve bayraklara göre bir düşününüz..

Başka bir konu; Anamur’da hepiniz gibi bende geziyorum. Bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Neredeyse bütün partiler bayrak ve afişlerini sokaklara ,direklere ve yollara asmanın yanında bir de yol kenarında bulunan ağaçlara çivi çakmak suretiyle asıyorlar. Sizce bu ne kadar etik bir durumdur ? Bu işlem ağaçlara zarar  vermeyecek mi? Seçim bittikten sonra her parti bu astıkları afişleri söküp çivileri temizleyecek mi? Sizce böyle bir şey olabilir mi? Ben söyleyeyim kesinlikle hayır. O çiviler ağaçların kalbine saplanmış bir metal parçası olarak ömrü billah orada kalacak. Merak ettiğim başka bir konu ise bu ağaçlara bu şekilde çivi ile afiş asmanın yasak olup olmadığı. İnanın bilmiyorum. Ama ister yasak olsun, ister olmasın kamu gücünün bu şekilde partilerin afiş asma şekline yasak getirmesi ve yüklü miktarda ceza kesmesi gerektiğini şahsen istiyorum.

Sonuç olarak; her parti hükümet bütçesinden her yıl milyarlarca lira bütçe alıyor ve bu bütçenin neredeyse tamamını seçim harcamalarına ayırıyor. Bu paralar nereden bulunuyor? Hepimizin ödediği her türlü vergiden karşılanıyor. Yani sizlerin, bizlerin, hepimizin ödediği binlerce liralık vergiler bu şekilde boş yere pankart ve fotoğraflara harcanıyor. Yani bu görsel bayrak ve diğer materyallerin paralarını sizler ödüyorsunuz. Karşı görüşte olduğunuz bir parti bile olsa o asılan bayrakların ve pankartların tüm parasını sizler ödüyorsunuz. Buna gerek var mı? Sizin düşünceniz bayrak ve pankarta göre değişiyor mu?  Yazıktır, günahtır. Ülke ekonomisinin durumu belli. Hazinemiz eksi bakiyede iken bu kadar pankart ve bayraklara para harcayacak kadar zengin bir ülke miyiz ? Takdiri sizlere bırakıyorum.

Saygıdeğer okurlarım, bu kadar pankart, bayrak, araç giydirmesi, ses, gürültüye ben şahsen karşıyım. Sonuçta oy vereceğim adayın yaptıklarına, yapacaklarına ve projelerine bakarak oy veririm. İnanıyorum ki sizlerde bu şekilde düşünüyorsunuzdur. Ne kadar pankart asarsa assın, ne kadar arabalar ile anons yapılırsa yapılsın şahsen benim düşüncem değişmez. Ben projeye ve adayın vizyonuna göre oy veririm. İnanıyorum ki sizlerle aynı düşüncedeyiz. O nedenle bu kadar pankart ve ses kirliliğine bir son verilmedir. Bu bedeller hepimizin cebinden çıkıyor.

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

Anamur/ 08.03.2024

             

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862