• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İçel 19 °C

Başkan Kocamaz: Ucuz siyaset yapıyorlar

Başkan Kocamaz: Ucuz siyaset yapıyorlar
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Davultepe Doğal Yaşam Parkı’nın mesire yerine dönüştürülmemesi için en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini belirterek, AK Parti yöneticilerini bu konuda rol çalmaya çalışmakla suçladı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç’ın birlikte düzenlediği basın toplantısında Başkan Kocamaz, kimsenin üzerlerinden rant sağlamasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç'ın düzenlediği, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in de katıldığı basın toplantısı, son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuyla başladı.

GÜMÜŞKUM’U KAMUYA KAZANDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasına, “Son zamanlarda ülkemizin kan gölüne döndüğü ve her gün şehit haberleriyle sarsıldığımız bir dönemden geçiyoruz. Son günlerde yitirdiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun” diyerek başladı.

Başkan Kocamaz, basın toplantısında yaptığı konuşmasına, “Bildiğiniz gibi son günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin yoğunlaşan hizmetleri birilerini rahatsız etti. Bununla birlikte belediyemize, şahsıma ve yapılan hizmetlere karşı hazımsızlık, çekememezlik şeklindeki saldırılar da artmaya başladı. Bu nedenle sizlerle bir araya gelmek, gerçekleri sizlerle paylaşmak adeta zaruret haline geldi” şeklinde devam etti.

“Davultepe’deki talanı önledik” başlığıyla basında çıkan haberlerle ilgili konuya açıklık getiren Başkan Kocamaz, “Davultepe 100. Yıl Doğal Yaşam Parkı bir şahsa tahsis edilmek üzereyken durumdan haberimiz oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak hemen harekete geçtik. Devletin hüküm ve tasarruflarındaki bu gibi yerlerin belediyemize devredilmesi gerektiğini Bakanlığa bildirdik. Birebir görüşmeler yaptık. Bu parkın o şahsa tahsis edilmesinin Mersin’de infiale yol açabileceğini, bu yanlış karardan dönülmediği takdirde karettaların üreme sahasının da tehlikeye gireceğini dile getirdik” dedi.

Yapılan yazışmalar ve görüşmeler neticesinde Bakanlığın kararını değiştirdiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “AKP Mersin İl Başkanı ve iki milletvekili bu olayı kendilerinin çabasıymış gibi göstererek, “Davultepe’deki talanı önledik” diye basın toplantısı yaptı. Bu olayı il başkanı ve iki milletvekili kendi siyasi partilerinin üzerine alarak, rol çaldılar. Bu arkadaşlar şayet bu olayı önlemeye yönelik bir çaba gösterdilerse, nereye hangi yazışmaları yapmışlar merak ediyorum. Bizim yazışmalarımız ve telefon görüşmelerimiz günü ve saatiyle kayıt altındadır. Şayet bu işte tepkiler ortaya konmamış olsaydı, o sahiller birçok yerde olduğu gibi bal gibi yağmalanacak, bal gibi talan edilecekti” diye konuştu.

SAHİLLERİMİZİ HALKIMIZA GÜVENLİ VE MODERN BİR HİZMET VERMEK İÇİN PROJELENDİRİYORUZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sahillerin düzenlenmesi amacıyla geliştirilecek projelerle ilgili olarak Mezitli, Erdemli, Silifke ve Bozyazı ilçelerindeki kıyılar ile ilgili hazırlanmış projelerin uygulanabilmesi için de ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Geliştirilecek projelerle hem sahiller bir düzen içerisine girecek hem de vatandaşlarımıza uygun imkanlarla hizmet verilecek” dedi.

ER YA DA GEÇ KAMUYA AİT OLAN YERLER TEMİZLENECEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki işgal alanlarıyla ilgili konuşarak, “Olay bizden kaynaklanan bir durum değil. 2012 yılından bu yana buralar gayri yasal bir şekilde işgal edilmiş. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün zamanında bizden önceki belediyeyi uyarmasına rağmen dükkanlar olması gereken 48 metrekarelik alanlarından daha fazla 500, 700 hatta 1500 metrekarelik alanları işgal etmiş. Buraları eski haline getirebilmek için alınan karalar doğrultusunda da Bakanlıktan müfettiş gönderildi ve buralar hakkında yasal işlem uygulanmaya başlandı.

Biz hemen belediyeye ait birkaç iş yerini yıktık. Vatandaşların yürüme yolu olarak kullanacağı alanlar, kafeler tarafından işgal edilmiş durumda. Biz burada mahkeme kararlarını uyguluyoruz. Kamunun hakkı neyse biz onun sonuna kadar arkasında duracağız ve bu iş mutlaka çözülecek” diye konuştu.

MERSİN’DE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEK PROJE

Aynı zamanda kentin trafik sorunlarından biri olan otopark sorununa da değinen Başkan Kocamaz, otopark çözümüne yönelik çalışmalara da devam edildiğini ve Mersin’de trafik akışının en yoğun olduğu yerlerden biri olan Tevfik Sır Gür Lisesi’nin yan tarafındaki alan ile Adalet Sarayı’nın arka tarafında MESKİ’ye ait olan arazinin de otoparka dönüştürülmesi projesi olduğunu sözlerine ekledi.

SÖZÜMÜZ SÖZ, BU PROJE YAPILACAK

Tulumba Bat-Çık Projesi hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “TEDAŞ ve AKSA Gaz’dan kaynaklanan biraz gecikme olsa da sözümüz söz. İnşallah hep birlikte 3 Ocak’ta o geçidi açacak, belki de ikincisinin temelini aynı tarihlerde atacağız” diye konuştu.

Toplu taşıma ile ilgili raylı sistem (monoray) projesinin fizibilite çalışması ve kaynak arayışına devam edildiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, yerli ve yabancı bankalarla görüştüklerini ve bu projeyi 2016 yılı programına aldırmak istediklerini ifade etti.

Mecliste gösterilen muhalefete rağmen otogar sorununun aşıldığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Her şeye rağmen Encümende bu problemin çözülmüş olması insanları rahatlatmıştır. Şimdi otogar esnafından beklentimiz, yapılan fedakarlıklardan sonra yeni bir problemle karşımıza çıkmamaları ve vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli ve örnek hizmetleri vermeleridir” şeklinde konuştu.

Mersin halkının son günlerde özellikle merak ettiği parke yenileme çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Kocamaz, kent estetiği açısından bütün parkelerin yenilenerek sağlam olan parkelerin başka yerlerde kullanıldığının altını çizdi.

Toplantıda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, “Güneydoğu’da bugün yine şehitlerimiz var. Şemdinli’de iki vatan evladımız bölücü terör örgütünün menfur saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Son günlerde terör olaylarında yitirdiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Konuşmasında Mersin kamuoyu gündemini son günlerde meşgul eden, mülkiyeti hazineye ait olan Davultepe’de bulunan 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı haberlerine de değinen Başkan Kılıç, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın özverili çalışmaları sonucu halka kazandırdığı 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı’nı bugün kendi çalışması gibi gösterip rant sağlamaya çalışan siyasi parti üyeleri bulunmaktadır.

Bu parti üyeleri bir kamu malını yandaşlarına peşkeş çekerken suçüstü yakalanmalarına rağmen, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, ilgili arsanın kent halkına kazandırılması olayını kendilerine mal etmeye çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1382 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KAŞPAZARI YAYLASINDA GES E HAYIR07 Mart 2024 Perşembe 11:21
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862