• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 25 °C

AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"

AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"
Yazarımız Ahmet DOĞAN Anamur gündemine ait yazılarına devam ediyor. Bu kez sahil projesinde yapılanlar yapılmayanları konu aldı.

Saygıdeğer okurlarım;

Geçtiğimiz haftadan beridir umarım herkesin sağlık sıhhati yerindedir. Umarım her istediğiniz gerçekleşiyordur. Bu arada yerel seçim gündem olduğu için hangi adayı destekliyorsanız umarım o aday seçimi kazanır.

Evet bu dönemde tek konu yerel seçimler ve adaylar. Vatandaş şu anda adayların vaatlerini izliyor ve dinliyor. Mevcut Belediye Başkanı sayın Hidayet KILINÇ cumhur ittifakı olarak tekrar aday oldu. Vatandaş geçtiğimiz 5 yılda mevcut başkanın neler yaptığını, önümüzdeki dönemde de neler yapacağını değerlendirecek. Diğer partilerin adaylarını ise belirledikleri ve kendilerini anlatmaya çalıştıkları projeler ile değerlendirecekler. Henüz hiçbir partinin adayı tam olarak projelerini halka anlatmış ve sunmuş değil. Herhalde herkes birbirini bekliyor.

Geçtiğimiz haftada söylediğimiz gibi Anamur ilçemiz Büyükşehir Belediyesi statüsünde olması nedeni ile maalesef hizmet karmaşası yaşıyor. Bu nedenle de vatandaşa hizmet etmekte bazı durumlarda sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaş “orası büyükşehirin yetkisinde, yok burası ilçe belediyesi yetkisinde” diye bilmez. Vatandaş kendisine verilen hizmete bakar.

Geçtiğimiz günlerde hava bahar havası gibi olduğu için sahilde yürüyüş yapayım dedim. Yeni yapılan sahil projesi olan Devlet Bahçeli parkını baştan başa iki tur gezdim. Hem birinci etabını, hem de ikinci etabını gezdim. Pazar günü idi. İnanın kameriyeler ağzına kadar dolmuş, banklar bile tıklım tıklım olmuş, hatta ki yer bulamayan vatandaşlar yere sofra bezi sermişler üzerinde kısır yapmış yiyorlardı. Çocuklar parkta oynuyor, vatandaş sahilde deniz havası ve güneşin tadını çıkararak geziyordu. Gördüğüm şu ki, vatandaş bu parktan çok memnun. Gerçekten vatandaşın yüzünden mutluluğu okunuyor. Zaten bu kadar kalabalık, fazlası ile memnuniyeti dile getiriyor. Burası mevcut başkan Hidayet KILINÇ tarafından yapıldı. Elinize, yüreğinize sağlık. Emeği geçen her kim varsa Anamur halkı inanın hepinize minnettar. Ne yalan söyleyeyim bende bir çok zaman bu konuyu eleştirmiştim. Nedeni ise ne yapılacağı hakkında en ufak bir bilgimiz olmamasıydı. Bunu da bir çok kez şahsen dile getirmiştim ama yanıt alamamıştım. Nasıl bir yer yapılacak, ne olacak demiştik ve bu projenin görselleri de paylaşılmadığı ve tam olarak açıklanmadığından konu açığa çıkmamıştı. Ancak yapıldığı zaman görebildik.

 Ancak burada bir yer dikkatimi çekti ve elbette konuyu araştırdım.

Birinci kısım ile ikinci kısmı birbirine bağlayan dere üzerine Anamur Belediyesi tarafından bir köprü yapılmış. Köprünün her iki tarafında ise yol mevcut ve bu yol çukur halinde bakımsız, taşlarla dolu bir durumda. Bisiklet ile çocuklarımız birinci etaptan ikinci etaba geçmek için bisiklet yolundan geliyor ve bu taşlı yola çakılıp kalıyor. Diğer yandan bu yolun kot seviyesi her iki yandan da çok aşağıda olduğundan çocuklar bisikleti ile bu alana hızlıca gelse tepe üstü yola çakılacak. Birkaç çocuğumuzu da bu şekilde bizzat ben gördüm.

Konuyu araştırdım. Bu dere güzergahı üzerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir araç yolu planlanmış ancak inşaat aşamasına gelmediğinden ve yol kotu oluşturulmadığından Anamur Belediyesi kendi yaptığı köprünün karşılıklı bağlantı yolunu maalesef yapamıyor. Edindiğimiz bilgi bu yönde. Kısaca mersin Büyükşehir Belediyesinin yol kotunu vermesi bekleniyor. Neyi bekliyorlar anlayamadım.

Buradan sormak isterim;

Sayın yetkililer, bu yolun ve bağlantılarının yapılması için neyi bekliyorsunuz? Allah korusun bir evladımızın bisiklet sürerken bu yola çakılarak kafasını gözünü yarmasını mı bekliyorsunuz? Vatandaşımızın bu alanda yürüyüş yaparken ayağını burkup bir yerlerini kırmasını mı bekliyorsunuz? Lütfen yayınladığım fotoğraflara bir göz atın. Ya da bir zahmet gidip yerinde kontrol edin. Bu durum vatandaşa revamı dır? Ufacık bir yer ama tehlike arz eden bir yer. Lütfen büyükşehir yetkilileri mi, Anamur Belediyesi yetkilileri mi hangi belediye yapacaksa bir an önce bu konuya el atınız.

Saygıdeğer okurlarım. Maalesef ki yetki karmaşasından birçok güzel hizmetler vatandaşa ulaştırılamıyor. Umarım ki en kısa zamanda her iki belediye yetkilileri bu soruna el birliği ile çözüm üretirler.

            Saygılarımla. 01.03.2024

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

bisiklet2.jpgwhatsapp-image-2024-03-01-at-11-27-03.jpegwhatsapp-image-2024-03-01-at-11-27-07.jpeg

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862