• BIST 9977.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 24 °C

Davultepe'de halk kazandı! Ak Parti: Talan etmedik, koruduk

Davultepe'de halk kazandı! Ak Parti: Talan etmedik, koruduk
AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı'nın "A Tipi Mesire Yeri" olarak düzenlenmesinden Mersin milletvekillerinin girişimleriyle vazgeçildiğini, plajın Tabiat Parkı kapsamında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Haber Merkezi - Davultepe 100. Yıl Halk Plajı’nın imara açılacağı iddiaları ile AKP’nin yıpratılmak istendiğini söyleyen Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, “Böyle bir şey yok” diyerek, düzenlemenin iyi niyetli olduğunu ancak halkın istemediği bir işe destek vermelerinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Halkın düzenlemeye tepki göstermesi ile AKP Mersin milletvekillerinin devreye girerek, Orman Bakanı ile görüştüğünü söyleyen İsmail Taşpınar, “Bu görüşmeler neticesinde 18 Ağustos 2015 tarihinde plajın tekrar Tabiat Parkı kapsamında hizmetine devam etmesine karar verildi” dedi.

DERVİŞ ALPER TÜMEN-ATALAY ÇALIŞTAN

Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı’nın imara açılıp, otel yapılacağı iddiaları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya; Mersin Milletvekilleri M. Mustafa Gültak ve Yılmaz Tezcan da destek verdi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Taşpınar, kentte bir grup AKP’linin Davultepe 100. Yıl Halk Plajı’nı ele geçirip, imara açmak istediği gibi bir hava estirildiğini ancak böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını, kendilerinin de plajın korunması için çalıştıklarını ve bunu başardıklarını açıkladı.

“DÜZENLEME İYİ NİYETLİ”

Halk Plajı’na otel yapılarak alanın betonlaşmasının söz konusu olmadığını vurgulayan İsmail Taşpınar, 2011 yılında ‘Tabiat Parkı’ olarak ilan edilen 23,8 hektarlık alanın 2011 yılında tabiat parkı ilan edildiğini anımsata. “Tabiat parkının ‘A tipi Mesire Yeri’ olarak düzeltilmesi yapılmak istenmesinin nedeni tamamen iyi niyetli ve halkımızın daha iyi hizmet almasına yönelik bir çalışmaydı” diyen Başkan Taşpınar, “Ancak Mersin’imizin güzel insanlarının istemediği hiçbir şeye AK Parti iktidarında tamam denilmez, onay verilmez.

“AKP’Yİ YIPRATMAK İSTİYORLAR”

Yalnız bazı gruplar gerçek dışı haberlerle 100. yıl plajını bahane ederek AK Parti’yi yıpratma kampanyası başlatmışlardır. Örneğin; Bölgedeki ağaçlık alanların yok edileceği ve bölgedeki ekolojinin zarar göreceği gibi. Bu tezviratlara en güzel cevap, bizim iktidarımızda dikilmiş olan yaklaşık 3 milyar ağaçtır. AK Parti belediyelerinin götürdüğü hizmetlerden maalesef Mersinimiz faydalanamıyor, ancak, Bizim belediyelerimizin olmadığı yerde hiç bir ayırım yapmaksızın bakanlıklarımız hizmetlerini eksiksiz yapmaktadır. Her fırsatta gerek belediye gerekse şehir projelerimizde halkımızın doğayla iç içe olabileceği çocuklarımızın nefes alabileceği projeleri hayata geçiriyor iktidarımız.

“CARETTALAR ÜZERİNDEN KARALAMA YAPILIYOR”

Bir diğer tezvirat ise, kaplumbağaların yuvalama kumsallarından biri olan Davultepe 100. Yıl Parkı’nın üzerinde yapılacak değişiklikler caretta carettaların sonu olacaktır. Bizim inancımızda ve siyaset adabımızda yaradılana yaradandan ötürü sevgi vardır. Hiç bir canlının zarar göreceği değişiklik yapılmadı ve yapılmayacaktır. Orman Bakanlığımızın çevre ve ekolojik denge hassasiyetiyle yaptığı projeler dünyanın çeşitli yerlerinde ödüllere layık görülürken, Mersin de bazı çevrelerin başlattığı ‘bilinçli karalama kampanyası’ndan başka bir şey değildir. Daha önce Tabiat Parkı olmadığı halde, 2011 yılında Tabiat Parkı kapsamına alınan ve 14 Temmuz 2015’de Orman Genel Müdürlüğü’ne devri için karar alınan, Davultepe 100. Yıl halk Plajı, milletvekillerimizin Orman Bakanı ile görüşmeleri neticesinde 18 Ağustos 2015 tarihinde tekrar Tabiat Parkı kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine devam edecektir. Ak Parti İl Başkanı olarak, milletvekillerimizle birlikte Mersin’imizin her sorunuyla yakından ilgilendik ve ilgilenmeye de devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI04 Nisan 2019 Perşembe 14:15
  • MESKİ'YE SESİMİZİ DUYURDUK02 Nisan 2019 Salı 12:12
  • ANAMUR SAHİLLERİ?23 Mart 2019 Cumartesi 11:25
  • MERMER OCAĞINA HAYIR16 Mart 2019 Cumartesi 13:07
  • ÇİM NASIL BİÇİLİR?11 Mart 2019 Pazartesi 12:06
  • MUZ MU? MERMER TOZU MU?11 Mart 2019 Pazartesi 11:54
  • MALAKLAR MAHALLESİNDE YANGIN25 Eylül 2017 Pazartesi 14:42
  • ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA21 Eylül 2017 Perşembe 11:42
  • SULTAN ÇAYIN'DA ŞÜPHELİ BALIK ÖLÜMLERİ19 Eylül 2017 Salı 09:54
  • BİR YANGIN HABERİ'DE ÖREN MAHALLESİNDEN18 Temmuz 2017 Salı 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862