• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İçel 20 °C

İçel Sanat Kulübü'nden Başkan Kocamaz'a "Kent Kültürüne Katkı Ödülü"

İçel Sanat Kulübü'nden Başkan Kocamaz'a "Kent Kültürüne Katkı Ödülü"
İçel Sanat Kulübü tarafından 20. Arkeoloji Günleri düzenlendi. Etkinlik sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a "Kent Kültürüne Katkı Ödülü" verildi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen 20. Arkeoloji Günleri’nin açılışına katıldı.

Nevit Kodallı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin klasik müzik dinletisi ile başlayan açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın, kulüp yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sanat ve sanatçıya değer veren, sanatın, tarihin, kültür ve mirasın gelişmesi için özverili çalışmalarda bulunan İçel Sanat Kulübü’ne teşekkürlerini sunarken, Mersin’in kültür zenginliği içinde bir kent olduğunu, buna sahip çıkmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, “Bilindiği gibi kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun, kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin korunmasını sağlama, bunların bakım ve onarımlarını yapabilme yetkisi Büyükşehir Belediyelerinin görev alanına dahil edildi. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu görevi en iyi şekilde gerçekleştiren büyükşehir belediyelerinden biriyiz” dedi.

Başkan Kocamaz, Mersin’in tarihi kazılarına destek verdiklerini belirterek, “Başta Soli Pompeipolis, Yumuktepe kazıları, Olba çalışmaları, Boğsak Adası ve Silifke Kalesi olmak üzere eserlerimizin gün yüzüne çıkması için çalışmaların takipçisi oluyoruz.  METAB ile birlikte kazı çalışmalarına tam 929 bin liralık kazı ödeneği verdik. Türkiye’de bu alanda en fazla ödeneği ayıran belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

Mersin’in yakın bir gelecekte tarihi ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması ile birlikte cazibe merkezi haline geleceğini sözlerini ekleyen Başkan Kocamaz, “Kent merkezi yenileştirme ve işlevlendirme yetkisinin Büyükşehir Belediyemize devredilmiş olması, şehrin yeniden eski kimliğine kavuşturulması açısından son derece önemlidir. Yakın bir gelecekte Mersin bu değerlerinin gün yüzüne çıkarılması ile beraber yeniden cazibe merkezi olacaktır. Tabi tüm bunları sanatçımızla, akademisyenlerimizle, bilime gönül verenlerle, iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapacağız. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in ruhunu kaybetmemesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmalara verdiği desteklerden dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini sunan İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın, “İçel Sanat Kulübü olarak şunu belirtmemizde yarar var ki hiç bir şey tek kişinin çabaları ile olmuyor. Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyemizin katkıları olmasaydı, bu arkeolojik çalışmaları yapamazdık. Bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın tarafından Kent Kültürüne Katkı Ödülü verilirken, Yumuktepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva’ya ise Kültürel Mirasa Katkı Ödülü’nü Başkan Kocamaz takdim etti.

Başkan Kocamaz, açılış sonunda İçel Sanat Kulübü’nün düzenlediği Mersin Arkeolojik Eserler Poster Sergisi’ni gezdi.

baskan-kocamaz,-_mersinin-ruhunu-kaybetmemesi-icin-elimizden-geleni-yapacagiz_-(3).jpg

baskan-kocamaz,-_mersinin-ruhunu-kaybetmemesi-icin-elimizden-geleni-yapacagiz_-(4).jpg

baskan-kocamaz,-_mersinin-ruhunu-kaybetmemesi-icin-elimizden-geleni-yapacagiz_-(5).jpg

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862