• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 22 °C

MERSİN'DE MUSTAFA BAYSAN FARKI

MERSİN'DE MUSTAFA BAYSAN FARKI
CHP Mersin İl Kongresi'nde Adil Aktay başkanlığa seçilirken, daha önce CHP Milletvekili adayı olan Mustafa Baysan'ın katılımı dengeleri değiştirdi.

Önceki dönemde CHP’den Mersin milletvekili adayı olan işadamı Mustafa Baysan, CHP Mersin İl Kongresi’ne katılanlar arasında yer aldı. Baysan, Adil Aktay’ın adaylığına en başından beri açık destek veren isimlerin başında geliyordu. Baysan’ın önümüzdeki günlerde sahada daha aktif rol alacağı konuşuluyor.

CHP Mersin İl Örgütü’nün 36. Olağan Kongresi tamamlandı. Kongrede ipi göğüsleyen taraf Adil Aktay ve ekibi oldu. Adil Aktay, CHP’nin yeni Mersin İl Başkanı seçildi.

CHP kongresi, Mersin siyasetinin önemli isimlerini buluşturdu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP’nin dördüncü sıra milletvekili adayı olan işadamı Mustafa Baysan da kongreye katılanlar arasında yer aldı.

Mustafa Baysan, Adil Aktay’ın adaylığına açık destek veren isimlerin başında geliyordu. Kongreden haftalar önce Akdeniz ilçesinde delegelerle buluşan Baysan, il başkan adaylığı yarışında Aktay’ı destekleyeceğini ilan etmişti.

Mustafa Baysan, CHP kongresinin yapıldığı salona Adil Aktay ile birlikte girdi. Mustafa Baysan’ın önümüzdeki günlerde sahada daha aktif rol alacağı konuşuluyor. Baysan’ın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında da adı geçiyordu.

MUSTAFA BAYSAN KİMDİR ?

mustafa.jpg

1958 Mersin’in Gülnar ilçesinde doğan Mustafa Baysan ilk ve ortaokul eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra 1976 yılında Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi’nden Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak mezun oldu.

Mezuniyetten sonra kamuda çalışmaya başlayan Mustafa Baysan’nın ilk görev yeri Mardin’in Savur ilçesi Tarım İl Müdürlüğü’dür.

Ülkemizin değişik yerlerinde görev yaptıktan sonra Urfa / Suruç’ta görevli iken kamudan ayrılan ve özel sektörde çalışmaya başladı.

Bir yıl TOPKİM ilaç firmasının İstanbul bölge sorumluluğunu yürüttükten sonra bu firmadan ayrılıp ticaret hayatına atıldı.

Farklı kişilerle gerçekleştirdiği ticari ortaklık deneyimlerinden sonra 1986 yılında, Güneş Ecza Depoları’nın nüvesi olan İstanbul Güneş Ecza Deposu’nu kurdu.Daha sonra sırasıyla, 1989 Yılında Mersin Güneş Ecza Deposu’nu, 1990 yılında Ankara Güneş Ecza Deposu’nu, 1997 yılında İzmir Güneş Ecza Deposu’nu, 1999 yılında Bandırma’da Baysan Ecza Depo’sunu, son olarak da 2006 Yılında Erzurum Güneş Ecza Deposu’nu faaliyete geçirmiştir.

Güneş Ecza Depoları bünyesinde bulunan bu altı ecza deposunun yanı sıra 1995 yılında kurulan ve kanatlı sektörünün ihtiyaç duyduğu sağlık ve yem katkı ürünlerinin imal ve ithalatını gerçekleştiren Vimar A.Ş. ile 2014 yılında gruba dahil olan, büyükbaş ve kanatlı alanında üretim gerçekleştiren Vilsan A.Ş. de Mustafa Baysan’ın ülkemize kazandırdığı diğer sanayi kuruluşudur.

mustafa2.jpg

SEMPATİK, DÜRÜST VE İLKELİ İŞADAMI
Çevresinde sempatik ve sıcak kanlı kişiliği dikkat çeken Mustafa Baysan iş hayatında ilkeli, çağdaş ve dürüst kişiliği ile tanınıyor.

EĞİTİME BÜYÜK KAYNAK HARCADI
İlaç sektöründe kazandığının büyük kısmını hayır işlerine harcayan Baysan, doğduğu ilçeye Gülnar Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere memleketi ve değişik yerlerde bir çok eğitim kurumu yaptırdı, sayısız hayır işlerinde bulundu.

“TOPLUMA HİZMET KADAR ULVİ BİR DUYGU YOK”
Kendi yaşamı hakkında bir konuşmasında Mustafa Baysan çok zengin olmamasına rağmen elinde olan malvarlığını bağışlamaktan büyük keyif aldığını belirterek,
“Çobanlıktan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeliğine kadar yükseldim. Ama her şey bomboş. Bir tek şey var. Topluma ve millete hizmet etmek kadar ulvi bir duygu yok. Ben uzun süredir Gülnar’a eğitim konusunda yardım yapıyorum. İstanbul’un yanı sıra Gülnar’ın her okulunda Mustafa Baysan bir şekilde vardır. Bunu ben şöhret için yapmıyorum. Ben kendimi Gülnar’ı ve Mersin’e borçlu hissediyorum. Ben yatağa yattığım zaman acaba topluma ne yapabilirim diye hep düşünüyorum” sözleriyle hayat felsefesini anlatmıştı.

Kaunak: düzgünhaber.com

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862