• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İçel 27 °C

Safra kesesinden bin 700 adet taş çıktı

Safra kesesinden bin 700 adet taş çıktı
Karın ve mide bulantısı şikayetiyle Özel ANAMED Hastanesi'ne giden Ayşe Durna'nın safra kesesinde bin 700 taş çıktı. Dr. Serkan Boz, bu tür vakaların bazen belirti göstermediğini, bazende ilerleyen zamanlarda sarılığa yol açabileceğini belirtti.

Haber Merkezi - Uzun süredir devam eden karın ağrısı ve mide bulantısı şikâyetiyle Özel ANAMED Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne başvuran 39 yaşındaki Ayşe Durna’nın safra kesesinden bin 700 adet taş çıktı.

Şikâyetleri nedeniyle Özel ANAMED Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne başvuran Ayşe Durna, Op. Dr. Serkan Boz tarafından muayene edildi. Yapılan tetkikler neticesinde safra kesesinde çok sayıda taş olduğu tespit edilen Durna, gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra ameliyata alındı.

Yapılan işlemle ilgili bilgi veren Op. Dr. Serkan Boz, “Karın ağrısı, sırtına vuran ağrı ve mide bulantısı şikayetleriyle gelen hastanın ultrason sonucunda safra kesesinin taşlarla dolu olduğu ortaya çıktı. Hastayı Laparoskopik yani karnına küçük delikler açılarak kapalı yöntemle ameliyat ederek safra kesesini ve taşları sorunsuz bir şekilde çıkardık. Daha sonrasında safra kesesinden çıkarılan taşlar sayıldı ve yaklaşık olarak 1700 adet taş olduğu tespit edildi.

Safra kesesinde oluşan taşlar bazen belirti göstermiyor. Bazen de bu taşlar ilerleyen zamanlarda sarılığa veya ağır enfeksiyonlara neden olabiliyor. Bu yüzden daha ciddi sorunlara yol açmadan şüphelendiğiniz bir durumda muhakkak bir hekime başvurulması gerekmektedir. Eğer bir kişide safra taşı tespit edilmişse her durumda safra taşlarını tedavi etmek gerektiğinden ameliyat olmak gerekiyor. Safra kesesi ameliyatlarında hasta 1-2 gün içinde günlük yaşantısına dönebiliyor. Ayşe Hanım’da olduğu gibi sabah ameliyat oldu. Bir gün sonra da taburcu edilerek, günlük yaşantısına geri döndü” dedi.

Tavsiyeler üzerine Özel ANAMED Hastanesi’ne geldiklerini belirten Ayşe Durna, “4 aydır bu ağrıları çekiyordum. Şikâyetlerimin artması üzerine Özel ANAMED Hastanesi’ne geldim. Dr. Serkan Boz’un sayesinde şimdi çok iyiyim. Hastane personellerinin ve doktorumun ilgisinden çok memnun kaldım. ANAMED ailesine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

vvv.jpg

bb.jpg

Bu haber toplam 2674 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862