• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 26 °C

Toroslar Güneykent’te yapılacak Cemevi’nin temeli atıldı

Toroslar Güneykent’te yapılacak Cemevi’nin temeli atıldı
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi’nin merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan cemevinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Haber Merkezi - Toroslar Güneykent Mahallesi’nde yapılacak olan Cemevi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Temel atma törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Celal Taş, Hasan Gökbel, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Kazım Yalçın, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Alevi Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Şube Başkanı Zeynel Şahin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım, Latin İtalyan Katolik Kilisesi, Alevi dernekleri yöneticileri, dedeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Böyle hayırlı bir hizmetin başlangıcına şahadet etmekten onur duyduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz bu ülkede birlik ve beraberlik için ne gerekiyorsa onu yapmaya, bu ülkenin birliği bütünlüğü için harç olmaya, çimento olmaya geçmişten bu yana talip olduk. Bu gün de bu gayretin içerisindeyiz. Ülkemizin çerisinde bulunduğu durumu şöyle bir göz önüne getirdiğimizde, özellikle de son bir aydır şehir haberleriyle ülkemizin çalkalandığı, anaların gözyaşlarının yeniden dökülmeye başladığı, ocakların yeniden ateşlendiği bir dönemde böyle bir etkinliği başlatmak ülkemizin birliği ve bu ülkede yaşayan insanların barış ve kardeşliği açısından önem arz ediyor. Ben buradan şehitlerimize rahmet diliyor, ailelerine sabırlar temenni ediyor, gazilerimize de Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

BAŞKAN KOCAMAZ: “İNANÇLARA HER ZAMAN SAYGILIYIZ”

Başkan Kocamaz konuşmasına, “Aramıza nifak tohumları ekerek bin yıllık kardeşliğimize halel getirmek isteyen her kim olursa olsun bizi karşısında bulacaktır. Bizler Yüce Pir’in belirttiği gibi bir olmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ortak vatanı Türkiye, Bayrağı Ay Yıldızlı Şanlı Al Bayrak, devletinin adı da Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Türkiye’de yaşayan tüm insanların ortak adı da Türk milletidir. Buradan herhangi ırkçı bir ayrım çıkarılmamalıdır. Bu şartlar altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak isteyen herkes başımızın tacıdır. Bu minvalde herkesin eline, beline, diline sahip olması gerekiyor. Bizi bölmek, parçalamak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz” şeklinde devam etti.

Suriye ve Arap-İslam dünyasını ibretle izlediklerini dile getiren Başkan Burhanettin Kocamaz, “İslam adına, İslam’ı itibarsızlaştıran, terörizmi ilke edinen katillere, canilere, zavallılara fırsat vermemeliyiz. Burada ne güzel toplanmış, ne güzel cem olmuşuz. İnançlara her zaman saygılıyız. Yeter ki ülkenin birlik ve bütünlüğünden rahatsız olunmasın. İnsan odaklı yaklaşılsın.

İnsanlar birbirini sevsin, saygı göstersin. Bin yıllık kardeşliğimize kastedilmesin. Bu ülkede huzuru bozmak isteyen dahili ve harici bedhahlar Aziz Atatürk’ün de belirttiği gibi her zaman olmuştur,  bundan sonra da olacaktır. Önemli olan bu oyunlara gelmemek, tuzaklara düşmemek, alet olmamaktır” şeklinde konuştu.

HOŞGÖRÜ KENTİ MERSİN

Mersin’in geçmişten bu yana sevginin doruğa çıktığı barış ve kardeşliğin, saygı ve sevginin her zaman birlikte yaşandığı hoşgörü kenti olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Böyle bir kentte yaşıyor olmaktan hepimiz gurur duymalıyız. Mersin’de her inançtan her kökenden insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyor.  İnşallah bundan sonra da huzur ve barış ortamı bitmeyecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BU TÜR FAALİYETLERE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Bunun en güzel örneği, Tarsus’ta 20 yıl süren görevimiz boyunca  herkese eşit hizmet verme yaklaşımımız, eşit yaklaşma çabalarımızdır. İnşallah bu inşaat belirlenen sürede biter. En büyük arzumuz burada birlikte olduğumuz gibi bu bina tamamlandıktan sonra açılışında da sizlerle beraber olmaktır. İnşallah bu hayırlı hizmet Mersinimizin birliğine dirliğine, bütünlüğüne barış, huzur ve kardeşliğine de bir alt yapı oluşturacaktır” diye konuştu.

Başkan Kocamaz, Cem Evi’nin protokolde yüzde ellisini Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nden de ilk etapta 1 buçuk milyon lira gibi bir ödenek buraya ayrıldı. Ama biz başladığımız hiçbir işi yarı yolda bırakmadık. Elbette bu çorbada herkesin tuzu olması lazım. Bu işin yarı yolda kalmayacağını, katkı koyan herkesin bu işte bir onur bir şeref payı olacağını da belirtmek istiyorum. Atacağımız temelin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en büyük Ulularından birisi olan Hacı Bektaş Veli adına Mersin’de büyük bir eser yaratmaya çalışıyoruz sevgili dostlar. Bu arsanın mimari projeye dönüşmesinde emeği geçen mimar arkadaşımıza, çalışanlarına ve bu binanın yapımını üstlenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Bu bina Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın binası değildir. Benim Kabe’m insandır diyen, önce insan diyen herkesin binası olmaya adaydır. Bu kültür merkezi ve Cem Evi Mersin’e hayırlı olsun diyorum” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Kazım Yalçın yaptığı konuşmada, “Projenin toplamı 6610 m2’den oluşuyor. İçerisinde en üst kat Cem Evi olacak. Bunun yanı sıra iki tane çok amaçlı salon, cenaze merasimi ve cenaze yıkama bölümleri, sosyal ve kültürel alanda çalışma yapılabilecek bölümler olacak. Bu binanın yapımında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Binanın yapımında yüzde elli Büyükşehir Belediyesi destek verecek, diğer yüzde ellilik kısmını da bizler bağışlarla destekleyeceğiz. Ama ben inanıyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, binayı bitirip bize teslim edecektir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Bölgemizde böyle güzel bir ibadethanenin yapılması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu güzel ibadethanenin yapılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere katkı sunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin maddi destek verdiği Cem Evi, 6610 m2’lik alanda ve beş katlı olarak inşa edilecek. Sağlık ünitelerinin de yer alacağı Cem Evi’nde sosyal ve kültürel amaçlı salonlar da bulunacak.

Öte yandan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, beyaz güvercin uçurdu. Semah gösterinin de ardından Cem Evi’nin temeli atıldı.

baskan-kocamaz-“bizi-bolmek-isteyenlere-firsat-vermeyiz”-(1).jpg

baskan-kocamaz-“bizi-bolmek-isteyenlere-firsat-vermeyiz”-(10).jpg

baskan-kocamaz-“bizi-bolmek-isteyenlere-firsat-vermeyiz”-(11).jpg

baskan-kocamaz-“bizi-bolmek-isteyenlere-firsat-vermeyiz”-(9).jpg

baskan-kocamaz-“bizi-bolmek-isteyenlere-firsat-vermeyiz”-(8).jpg

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862