• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İçel 16 °C

YİĞİTLER ÇIKTI MEYDANE

YİĞİTLER ÇIKTI MEYDANE
Halk kendi içinde dengeyi bularak, kendi yönlendirmesini yapar.

YİĞİTLER ÇIKTI MEYDANE

Seçimler geldi çattı. Seçim çalışmaları için adaylar meydanda son çalışmalarını yapıyorlar. Her akşam, her aday farklı bir mahallede konuşmasını yapıyor. Konuşma yapmadan önce bir mekanda toplanılarak konvoy oluşturuluyor. Konvoy eşliğinde konuşma yapılacak mekana gidiliyor. Bu aralar her partinin konvoy yarışı var. Kim daha fazla araçla konvoy yaptı? Kim daha fazla gürültü çıkardı? Kim daha fazla adam topladı? Tamam, anladık konvoy olayını da; bu kadar abartmanın ne gereği var? Bu kadar gürültü çıkarmanın ne anlamı var? Bazen bu kadar gürültü kirliliği seçmen üzerinde ters tepki de yapabilir. Kaş yapacağız derken göz çıkarmayın bence.

Evet, yiğitler çıktı meydaneee…  Hepsi birbirine laf atıyor. En çok birbirine laf atan Sayın Hidayet Kılınç ile Sayın Mehmet Türe. Hidayet bey: “Sen yıllardır ne yaptın şehrül emin olamadın, ne yaptığın ortada. Bunları Aydıncık’tan ileri bıraksan bir şey yapamazlar.” derken Mehmet Türe: “ 10 yıldır Anamur’u çağ atlattık. Ben istesem Meclise gider ve milletvekili olurdum; ancak Anamur öksüz kalırdı.” diyor. Kısaca yiğitler meydanda birbirlerine atışmalar yapıyorlar. Sayın Türe ayrıldığı partisi ile ters düşmüş durumda. Sanki Sayın Hidayet Kılınç ile Sayın Mehmet Türe birbirlerine diş biliyorlar. Buna ekipleri de dahil. Görüntü bunu gösteriyor. Sonuçta bir seçim olacak. Önemli olan seçim bittikten sonra her iki ekibin de birbirlerine karşı nasıl yüzlerine bakacakları. Birbirlerinin yüzlerine bakmak istemiyorlarsa, oda ayrı bir konu tabi ki…

Başka bir konu daha var. Sayın Türe geçen gün bir mahalle konuşmasında “ CHPliler dedikodu yapıyor. Son bir hafta kala benim CHP lehine çekileceğim söyleniyor. Yok böyle yağma. Çalış çalış birileri gelsin otursun. Dönersem namerdim” dedi. Sayın Türe’nin bence şunu bilmesi gerekiyor. CHP’ liler dedikodu falan yapmıyor; bundan emin olsun. Kendi partisinin içinden bile bu şekilde düşünenler olduğunu herkes biliyor ve halk bunu dillendiriyor. Demek ki tabanda bir hareket var. Tabanın hareketi ne ise de kimse bunu engelleyemez. Bana göre de vatandaş değişim istiyor. Çoğunluğun sesine baktığınız zaman bunu göreceksiniz. Burada Sayın Türe de biliyor ki düğümü kendisi ya da tabanı çözecek. Hiç kimse bir adayın kendi lehine çekilmesini talep etmez, çekilirse de etik olmaz. Ancak söylediğimiz gibi buna tamamen taban karar verecek. Siz yukarıda istediğiniz kadar bağırın çağırın, yönlendirme yapmaya çalışın. Halk kendi içinde dengeyi bularak, kendi yönlendirmesini yapar. Bunu bir önceki seçimden hatırlayalım. Sayın Mehmet Türe’ye kimler destek verdi? Sadece MHP oyları ile mi belediye başkanı oldu? O nedenle hiç merak etmeyin. Halk, kendi içinde dengeleri oluşturarak; şehri kime emanet edeceğini çok iyi bilir.

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita Mühendisi

İletişim: anamurahmet@gmail.com

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862