• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 24 °C

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'den Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'a sert sözler

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'den Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'a sert sözler
Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği’nin 12. Geleneksel Dayanışma Yemeği'nde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'ı sert bir dille eleştirdi.

Haber Merkezi - Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği'nin bu yıl 12.sini düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı.

Başkan Türe, burada yaptığı konuşmada, Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'ı sert dille eleştirerek, "Kabul etsen de etmesen de, ben bu ilçenin belediye başkanıyım" dedi.

Türk Eğitim-Sen'in her yıl davetine katıldığını ama söz almadığını ancak bu yıl özellikle mikrofonu istediğini söyleyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, konuşmasında şunları kaydetti: “Her yıl olduğu gibi bugün yine koltuklar boş. Siz siyaset yapmıyorsunuz, ama birileri bizi bir yere koyuyor, siz bizden değilsiniz diyor ve dalganın kayadan kopardığı parça misali bizden de parça parça koparmaya çalışıyorlar. Bunu da tehditle, sürgünle yapıyorlar. Zayıf olanlar kopup gidiyor, dik olanlar ve çizgisinden sapmayanlar sizin gibi burada, bir avuç da olsa geliyor kendini gösteriyor. Sizleri de tebrik ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanları olarak siyaset konuşmuyor, hizmette siyaset ayırmıyor, senden benden diye ayrım yapmıyor. Devletin verdiği yetkiyi eşit ve adaletli kullanıyor. Ama ne yazık ki bizim yanımızda olması gerekenler, ilçesinin faydasına bir şeyler yapması gerekenler, vatandaşı o, bu, şu diye ayrımcılık yapmaması gerekenler ayrımı başta yapıyorlar. 2 dönemdir görevdeyim. Bu halk bizi âcizane Anamur’a hizmet ersin diye seçmiş. Bazıları kabul etse de etmese de ben bu ilçenin belediye başkanıyım, herkesi temsil ediyorum.

Hazine arazilerine yapacağımız bütün projeleri engelliyorlar. Kaymakamlıktan, valilikten geçen bütün prosedürleri geciktiriyorlar. Türkiye’nin her tarafında eğitim ve öğretim başlarken, belediyeler okullara yardım yaparlar. Âcizane, milletten aldıklarını yine millete verirleri. Birinin cebinden birinin cebine değil. Bu Türkiye’de böyledir. Çanta yardımı, kırtasiye yardımı vs. ama Anamur’da biz bunu yapmaya kalktığımız zaman tüm okullar yüzümüze kapıları kapatıyor.

Türkiye’de aynı anda vizyona giren, öğrenciye ve gençliğe hitap eden filmler getirtiyoruz, ücretsiz otobüs veriyoruz, ücretsiz sinema salonlarını açıyoruz, engelleniyor. Geçtiğimiz hafta belediyemizin öncülüğünde Anamur’un yararına Türkiye’nin en büyük ilçe tarım fuarını yaptık. Ben dedim ki; Anamur’da çiftçi, amir, memur, çocuk, genç, yaşlı diye ayıramazsınız. Çünkü herkes tarımla ilgilidir. Okullara ücretsiz otobüsler gönderelim dedik, tarım fuarını gezsinler ve görsünler diye ama önümüz kesiliyor. Okullardan öğrenciler hiçbir şekilde tarım fuarına gönderilmiyor, gönderen öğretmenlere de yasal işlem yapılıyor. Biz siyaset yapıyoruz ya, işte siyaset yapmaması gerekenlerinde duruşu bu! Oysa ülkenin içeride ve birbirimizle değil, dışarıda uğraşacak çok meselesi var. Türkiye’nin her tarafı ker belaya dünmüş. Ölenin ve öldürenin Allah Allah dediği ortamda Doğu ve Güneydoğu’da parçalanmak istenilen bir ülkemiz var. Mücadele edecek çok cepheler var, konular var ama ne yazık ki mücadele başka yerlerde veriliyor.

Ben sözlerimi çok uzatma istemiyorum, TÜRK EĞİTİM SEN’in düzenlediği bu akşamda az ve özde olsa burada bulunduğunuz için katılımcılara teşekkür ediyorum. Sizlerin arasında olduğum için mutluyum, onurluyum ve gururluyum” dedi.

"Ben davet edilmedim, engellemem de yok"

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği'nin 12. Dayanışma Yemeği'nde yaptığı konuşmayı kabul etmediğini kaydeden Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ise, belediye hizmetlerinin hiç birisinin Milli Eğitim tarafından engellenmediğini okulların kapılarının sonuna kadar belediyenin hizmetlerine açık olduğunu kaydetti.

Dağıstan, “Sendikanın programına davetli değildim. Orada Belediye Başkanı'nın yaptığı konuşmanın hiç birini kabul etmiyorum.

Yardımlar konusunda ise ben, kırtasiye yardımlarını bize verin ya da bir arkadaşımla gidin dedik. Eğer gelirlerse o konuda da yardımcı oluruz.

Sinema olayı ise, izne bağlıdır. Ben arkadaşlarıma "Gerekli prosedürleri yerine getirmek şartıyla götürebilirsiniz" dedim. Götüren oldu, olmadı, ben o işin takibinde de değilim. Ama bunda veli izni önemlidir" dedi.  

Kendisinin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile hiçbir sorununun olmadığını kaydeden Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, bu konularda başkanla ikili bir görüşmede yapmadıklarını belirtti. 

Haber Kaynak: Mithat Ünal -Anamur Ekspres

Video Kaynak: Dolu Medya - Anamur TV

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862